65 Yaş Ve Üzeri Vatandaşlar Parklara Akın Etti

65 Yaş Ve Üzeri Vatandaşlar Parklara Akın Etti
Adıyaman'da yeni tip koronavirüs nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlar

Adıyaman'da yeni tip koronavirüs nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlar, 11.00-15.00 saatlerinde getirilen serbestlik ile uzun bir aradan sonra sokağa çıktı.

 

Tüm Türkiye'de olduğu gibi koronavirüs salgını nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunanlar ile 20 yaş altı kişiler için çıkartılan sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.

 

İçişleri Bakanlığı tarafından yeni çıkartılan genelgeyle birlikte 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunanlar için başlatılan yeni uygulamada saat 11 ile 3 saatleri arasında kısıtlama kaldırıldı. Yasağın kalkmasıyla 65 yaş üzeri vatandaşlar ise kentte bulunan park ve bahçelere akın etti. Park ve bahçelere gelen 65 yaş üzeri kişiler buralarda sosyal mesafe kuralına dikkat ederek maskelerini taktıkları görüldü.

 

Dışarı çıkan 65 yaş üzeri vatandaşlar ise 45 gün evde olduklarını ve dışarı çıktıkları için çok mutlu olduklarını belirterek vatandaşların salgına karşı tedbirli olmalarını istediler.

Yorum Yaz