Açılıştan sonra İGC yönetiminden teşekkür mesajı

Açılıştan sonra İGC yönetiminden teşekkür mesajı
Açılıştan sonra İGC yönetiminden teşekkür mesajı

Geçtiğimiz ay görkemli bir açılışa ev sahipliği yapan Adıyaman İnternet Gazetecileri Cemiyeti (İGC) Derneği Başkanı Mehmet Cihan Akbilek ve Yönetim Kurulu üyeleri, katılımcılara yönelik teşekkür mesajı yayınladı.

 

Türkiye İnternet Gazetecileri Federasyonu öncülüğünde kurulan Adıyaman İnternet Gazetecileri Cemiyeti (İGC) Başkanı Mehmet Cihan Akbilek ve Yönetim Kurulu üyeleri Erkan Duymaz, Hacı Mustafa Çeliker, Sercan Sakar, Burak Alkuş, Mehmet Toprak, Selçuk Akbaş ve Hidayet Çakır, ve mesaj gönderen iyi dilekte bulunanlara teşekkür mesajı yayımladı.

 

Başkan Akbilek, yönetim kurulu adına yayımladığı mesajda, “Adıyaman Belediyesi eski Kültür Müdürlüğü binasında derneğimizin hizmet ofisinin açılış törenine katılan Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, AK Parti Adıyaman Milletvekili GMDK Başkanı Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç,  Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mehmet Turgut, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Adıyaman Milli eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, Adıyaman Tarım İl Müdürü Nurettin Kiyas, AK Parti il Başkanı Mehmet Dağtekin, AK Parti ilçe Başkanı Mustafa Alkayış, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mevlüt Kuştepe, Adıyaman Deva Partisi İl Başkanı Uğur Dündar, Adıyaman Cumhuriyet Halk Partisi ilçe Başkanı Hüseyin Buluş, Adıyaman Yeniden Refah Partisi il Başkanı İsmail Demir, Adıyaman Yeniden Refah Partisi Özcan Bozkurt, Adıyaman Ülkü Ocakları Başkanı Taha Şahin, Adıyaman Oto Galericiler sitesi Başkanı Ahmet Gündüz, Güney Esnaf kefalet Kooperatifi Başkanı Sırrı Dost, Adıyaman sert kabuklu meyveler araştırma enstitüsü Müdürü, Türker Yener, Adıyaman İl Genel Meclis Üyesi Ferhat Olgun, Ajans temsilcileri,basın mensupları  ve ismini sayamadığım mesaj gönderen tüm herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

“İGC’yi okul olarak görüyoruz”

 

İGC Başkanı Akbilek, Dernek kurmak kolay en önemlisi burada farkınızı göstermektir. Bizler cemiyeti bir okul olarak görüyoruz. Şuanda değerlendiğimiz birçok proje çalışması var bu projelerimizin başında ise kentimizde hizmet veren gazeteciler, muhabir, dizgici, kameraman ve foto muhabirlerimize eğitim verilerek daha nitelikli, donanımlı sahada çalışmalarını sağlamaktır." dedi.

 

"Kayıt dışı basın aramıza giremez"

 

Kayıt dışı ve meslek içerisinde olmayanlar bünyelerinde barındırmayacaklarının belirten Başkan Akbilek, "Adıyaman İnternet Gazetecileri Cemiyeti yönetimi olarak alınan kararları bire bir uygulamaya koymak için kolları sıvadık. Cemiyetimize her elini sallayan üye olamayacaktır. Cemiyetimize üye olmak isteyen internet sitelerin öncelikle resmi kayıtları yani devlet tarafından kayıt altına alınmış olması gerektiği gibi mesleği yapıyor şartları gibi kriterlerimiz mevcuttur." dedi.

 

"Amacımız kentte kaliteli gazeteci yetiştirmek”

 

"Adıyaman İnternet Gazetecileri Derneği sadece bir dernek olmaktan ibaret olmayacak” diyen Akbilek, burası aynı zamanda bir okul olacak burada yeni gazeteciler yetişecek dernek yönetim kurulu olarak her zaman sahada olacağız ilimizin sorunlarını yakından takip edeceğiz doğru, tarafsız ilkeli bir şekilde vatandaşlar ile yetkililer arasında köprü vazifesi kuracağız derneğimiz sürekli açık olacak vatandaşların sorunlarını dinleyen çözüm üreten bir kurum olacak." dedi.

 

"Basın sektörü zor durumda"

 

Akbilek, özellikle pandemi döneminden ekonomik olarak olumsuz etkilenen mesleklerin başında gelen basın sektöründe bulunan internet gazeteciliği olduğunu belirterek, "Basın kuruluşları, özellikle de yerel basın, her geçen gün azalan gelir kaynakları nedeniyle adeta yaşam mücadelesi vermekte. Buna rağmen, basın kuruluşlarımız, asli görevi olan halkı doğru bilgilendirme görevini tam ve eksiksiz yürütmeye özen göstermiştir.  Bu çaba her türlü takdirin üzerindedir. Basın çalışanlarının ekonomik koşullarının iyileştirilmesine yönelik atılacak her türlü adımın takipçisi ve destekçisi olacağız.” diye ifade etti.

 

Gazeteciliğin yanı sıra globalleşen dünyada hızla yayılan internet gazeteciliği mesleğinin çok ulvi ve kutsal bir meslek olduğunun altını çizen Akbilek, ancak ne acıdır ki, meslek mensuplarının bir taraftan, ekonomik savaş verirken, diğer taraftan da mesleğin onurunu yaşatmak için, her zamankinden daha fazla sorumlulukla karşı karşıya bulunduğunu ifade etti.

 

"Halktan yana taraf olacağız"

 

Günümüzde en hızlı yayın mecrası olarak internet gazeteciliği yer aldığını ve bu mesleği özellikle yerelde yapmak çok zor olduğunun altını çizen Başkan Akbilek, sözlerini şöyle tamamladı:

 

"Günümüz en hızlı yayın yapan TV'den de hızlı olan internet gazeteciliğidir. Bu bağlamda ulusal değil ama yerelde yayın yapmak çok zordu. Özellikle ilkeli ve toplumun yararına çalışmanın bazı güçlüklerini ortaya koymaktadır. Birçok alanda olduğu gibi çalışmalarımız olacaktır. Halktan yana taraf olacağız."

Yorum Yaz