Adıyaman Çiçek Açtı

Adıyaman Çiçek Açtı

Adıyaman Belediyesi tarafından bahar mevsimi boyunca gerçekleştirilen kampanya ile dikilen on binlerce ağaç çiçek açarak kenti güzel görünüme kavuşturdu.

Adıyaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından şehrin birçok noktasında gerçekleştirilen ‘daha yeşil bir Adıyaman’ çalışmaları meyvelerini vermeye başladı.

Proje kapsamında; parklar, mahalle bahçeleri, kavşak ve refüjler başta olmak üzere şehrin dört bir yanında bulunan en küçük alana bile 50 binin üzerinde, yaşları 4 ila 5 arasında değişen çeşitli türlerdeki fidanları diken ekipler, şehrin güzel bir görünüme kavuşmasına vesile oldu.

Projenin başında “Bu bahar Adıyaman yemyeşil olacak” diyerek iddialı konuşan yetkililerin gayretleri ise karşılıksız kalmadı ve şehrin dört bir yanına dikilen fidanlar çiçek açmaya başladı.

Yeşil Adıyaman için çalışmalara devam

Adıyamanlıların geçmişten bu yana hep özlemle bahsettikleri yeşil Adıyaman hayalini gerçekleştirmek için ilk adımları attıklarını söyleyen ve projeye hız kesmeden devam edeceklerini söyleyen Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç ise bu konuda emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür etti.

Yaptıkları çalışmayla Adıyaman’da kişi başına düşen yeşil alan oranının belirgin bir şekilde arttığını da sözlerine ekleyen Başkan Kılınç sözlerini şöyle tamamladı:

“Göreve geldiğimizde şehrimizdeki ağaçlandırma oranının istenilen oranda olmadığını düşünerek, geleceğe güzel bir miras bırakma adına ‘yeşil Adıyaman’ projesini başlattık. Şimdiye kadar 50 binin üzerinde fidanı gerek toprakla buluşturduk, gerekse vatandaşlarımıza dağıtarak kendi bahçelerine dikmelerini sağladık. İnşallah yıl içerisinde saksılı fidanlarımızdan da dağıtmaya devam edeceğiz.”

Vatandaşlar ise ağaçlandırma çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Yeşil Adıyaman özlemimiz inşallah bu çalışmalarla dinecek. Yeni dikilen ağaçların çiçek açmasıyla ortaya çıkan manzara muhteşem… Allah emeği geçenlerden binlerce kez razı olsun.” şeklinde konuştu.

 

Yorum Yaz