Adıyaman'da 25 Okul Beslenme Dostu Sertifikası Aldı

Adıyaman'da 25 Okul Beslenme Dostu Sertifikası Aldı
Beslenme Dostu Okullar projesi kapsamında Adıyaman’da 61 okul daha beyaz bayrak almaya hak kazanırken, 25 okulda Beslenme Dostu sertifikası aldı.

Beslenme Dostu Okullar projesi kapsamında Adıyaman’da 61 okul daha beyaz bayrak almaya hak kazanırken, 25 okulda Beslenme Dostu sertifikası aldı.

 

Beslenme Dostu Okullar projesi kapsamında ilimizde denetimi başarıyla tamamlayan okullara sertifikalarının verilmesi ve Beyaz Bayrak sahibi olan veya projeye başvuran okulların programa teşvik edilmesi amacı ile 19 Şubat 2018 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü Ek bina Konferans Salonunda "Beyaz Bayraklı Okul ve Beslenme Dostu Okul Sertifika Töreni" yapıldı. Törene Vali Yardımcısı Adem Kaya, Vali Yardımcısı Yasin Yunak, İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erdoğan Öz her iki kurumdan yöneticiler ve okul müdürleri törene katılım sağladılar.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya yaptığı konuşmada ‘’Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yaşadığı okulların öncelikle güvenli ve sağlıklı ve temiz olması bizler için çok önemli. Her iki bakanlığın ortak olarak düzenlediği projede okullarımız beyaz bayrak ödülünü almaya hak kazandılar. Acil yapmamız gereken işlerden biri hijyen, okullarımızın da hastaneler gibi temiz olması gerekiyor. Bunla ilgili tüm önlemleri almaya çalışıyoruz. Hep birlikte el ele vererek bu işleri halledeceğiz. Büyük gayretler sarf edip beyaz bayrak almaya hak kazanan ve Beslenme Dostu sertifikasını alan tüm okullarımızı tebrik ediyorum.’’ dedi.

 

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erdoğan Öz’de yaptığı konuşmada; sağlık ve eğitim düzeylerinin ülkelerin gelişmişlik düzeyini belirleyen en önemli iki kriter olduğuna dikkat çekti. Bu proje kapsamında ilimizdeki okullarda gerekli tüm çalışmaları yaparak Beyaz Bayraklı ve Beslenme Dostu Okul olmasını dilediğini söyledi.

 

Tören, konuşmaların ardından okul müdürlerine bayrak ve sertifikaları verildikten sonra katılımcıların toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Yorum Yaz