Adıyaman’da Aile Hekimleri İş Bırakıyor

Adıyaman’da Aile Hekimleri İş Bırakıyor

Aile hekimleri, 29 Haziran 2021 de yayınlanarak 1 Temmuz itibariyle yürürlüğe giren Aile Hekimliği  Yeni Sözleşme  ve Ödeme Yönetmeliği’ni protesto etmek için 16 Ağustos Pazartesi günü ve 27 Ağustos Cuma günü iş bırakacaklar.

 

Aile hekimlerinin “Ceza Yönetmeliği” olarak tanımladığı yeni yönetmeliğe tepki olarak Türkiye genelinde aile sağlığı merkezleri kapalı olacak.

 

PANDEMİ GÜNLERİNDE UĞRADIĞIMIZ HAK KAYIPLARINI KABUL ETMİYORUZ

 

Adıyaman’da aile hekimlerinin meslek örgütü olan Adıyaman Aile Hekimleri Derneği’nden yapılan açıklamada Aile Hekimliği Çalışanlarının yeni yönetmelikle özlük haklarında ve hakediş ücretlerinde ciddi kayıplar olduğu,pandemi döneminde çok ağır şartlarda çalışırken ödüllendirilmeyi beklerken böylesine ciddi hak kayıplarının çalışanların moral motivasyonunu sıfıra düşürdüğü belirtildi.

 

 

TALEPLER KARŞILANMAZSA 27 AĞUSTOS’TA DA İŞ BIRAKACAKLAR 

 

ADAHED,16 Ağustos’ta gerçekleştirilecek iş bırakma eyleminde taleplerin karşılanmaması durumunda 27 Ağustos’ta da iş bırakılacağını,28 Ağustos’ta ise “CEZA YÖNETMELİĞİNİNE DUR DE” sloganıyla 81 ilden aile hekimlerinin katılımı ile Ankara’da büyük bir miting düzenleneceğini duyurdu.

 

Yapılacak iş bırakma eylemlerine Türk Tabipler Birliği Aile Hekimliği Kolu,Adıyaman Tabip Odası,Birinci Basamak Birlik ve Dayanışma Sendikası,Genel Sağlık İş,Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası,HEKİMSEN,Sağlık ve Sosyal Emekçileri Sendikası (SES) ve ADAHED’in çatı örgütü Aile Hekimleri Federasyonu destek veriyor.