Adıyaman'da Bahar Kalkanı Harekatına Destek

Adıyaman'da Bahar Kalkanı Harekatına Destek
Adıyamanlı vatandaşlar, Suriye'nin İdlip kentinde başlatılan 'Bahar Kalkanı Harekatı'na destek mesajı iletti.

Adıyamanlı vatandaşlar, Suriye'nin İdlip kentinde başlatılan 'Bahar Kalkanı Harekatı'na destek mesajı iletti. Kent merkezinde ise esnaflar iş yerlerine Türk bayrağı astı.

 

Esnaf Mehmet Tekin, Perre Haber Ajansı Muhabirine yaptığı açıklamada, şehit olan askerlere Allah'tan rahmet yaralılara da acil şifalar diledi.

 

Her zaman devletimizin yanında ve arkasında oldukları kaydeden Tekin, "Hep birlikte bu kötü gidişata dur deyip hep beraber Mehmetçiğimizin yanında olacağız ve onlara elimizden ne geliyorsa tüm desteği vereceğiz inşallah."dedi.

 

-"MEHMETÇİĞİMİZİN YANINDAYIZ, SONUNA KADAR DEVLETİMİZİN ARKASINDAYIZ"

 

Tekin, Bahar Kalkanı Harekatı'nın yerinde bir adım olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

 

"Allah devletimize milletimize zeval ziyan vermesin. Allah devletimizin yardımcısı olsun, bizler millet olarak sonuna kadar her daim her zaman her yerde devletimizin yanındayız. Bence Bahar Kalkanı tam yerinde bir adım çünkü biz geri adım atmış olsaydık, inanın ki daha büyük felaketler başımıza gelirdi. Sağ olsun Sayın Cumhurbaşkanımız geri adım atmayıp düşmana çok iyi bir gözdağı verdi, bizimde güçlü bir devlet olduğumuzu gösterdi yani biz öyle basit sıradan bir devlet değiliz.

 

Bize kim ne yaparsa yapsın bizde onlara misliyle karşılık vereceğimizi gösterdi kendisine buradan da çok teşekkür ediyoruz ve bizler Cumhurbaşkanımızın yanındayız destekçisiyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan, devletimizden Allah Razı olsun çünkü biz, büyük bir devlet olduğumuzu gösterdik, büyük bir ülke olduğumuzu gösterdik ve güçlü bir ülke olduğumuzu gösterdik. Sonuna kadar da Mehmetçiğimizin yanındayız, sonuna kadar da devletimizin arkasındayız."

 

İlker Alabaş ise, Bahar Kalkanı Harekatını desteklediğini belirterek, "Şahsen tam yerinde bir hareket olduğunu düşünüyorum. Bu meselenin Suriye değil de Türkiye için yapılmış bir işgal olarak görüyorum. "dedi.

 

-"TÜRKİYE'NİN İŞGALİ İÇİN ATILMIŞ BİR ADIMDIR"

 

Dış ülkelerin sürekli Suriye'den bahsettiklerini dile getiren Alabaş, şunları ifade etti:

 

"Ama orada dış ülkeler petrol, maden ve seyre falan konusu için orada değiller orada olma sebepleri Türkiye'yi işgal etmek için bulunuyorlar ama bizim Mehmetçiğimiz gece gündüz demeden bizler için Bu devlet için bayrak için canları pahasına koruyorlar savaşıyorlar ve canlarını veriyorlar. Bizim burada sadece demek istediğimiz anlatmak istediğimiz şey şu biz Mehmetçiğimizin sonuna kadar arkasındayız, devletimizin sona kadar yanındayız, herkes şunu bilsin anlasın ki devletimiz oraya Bizim ülkemizin sınırlarını korumak için giriyor. Meselenin Suriye olduğunu bilmiyorlar aslında mesele Suriye değil ama Türkiye işgalinin bir alt yapısıdır bunun bilinmesi lazım."

 

Alabaş, "Bunu aynı zaman da Saygı değer Necmettin Erbakan Hocamız da söylemiştir ki; 'Bir gün eğer mesele Suriye meselesi olursa bilin ki o Suriye meselesi değildir.' Türkiye’nin işgali için atılmış bir adımdır. Yani benim burada diyeceğim tek şey şu eğer ki halen böyle devam ederse Türkiye Cumhuriyetinin Mehmetçiği taş üstünde taş, omuz üstünde baş bırakmayacak. Bahar Kalkanı Harekâtı Tam yerinde bir adım aslında Türkiye kendi içerisindeki gerekli mevkilerle bir araya gelerek oluşturulmuş Bahar Kalkanı Harekatı.

 

Suriye’de bulunan askerlerimiz yeri geldiği zaman işte Suriyelileri yardım ediyorlar ama Suriye’de bulunan Rejim askerleri İsrail ordusu falan bunlar olsun orada sivil katliamı için çalışmalar yapıyorlar. Bizim de Türkiye için yapmamız gereken şey Ülkemizin, Devletimizin, Mehmetçiğimizin yanında olmak. Suriye’nin İdlip Kentinde 36 askerimiz şehit düştü ve şehitlerimize Allahtan Rahmet, Yaralı askerlerimize de Acil şifalar diliyoruz."şeklinde ifade etti.

 

-"BİZ BU VATANI YERDE BULMADIK"

 

Çağdaş Mert Parlak da, "Suriye’nin İdlib şehrinde rejim unsurlarınca bombalanan ve 36 askerimizin şehit edilmesiyle beraber bu ülke uğruna canını feda eden şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. "dedi.

 

Parlak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini anımsatarak, 'bu ülkede bizden başka dostumuz yoktur' diyerek, şunları kaydetti:

 

"Bayrağımıza uzatılan eller kırılana kadar, omuz üstünde baş bırakmayana kadar, kahraman ağabeylerim olan askerlerimizin kanı yerde kalmayıncaya kadar, durmadan yola devam edeceğiz. Evet bizler sadece konuşabiliyoruz buradan yapabileceğimiz pek bir şey yok ama bizlerde Mehmetçiğimizin, devletimizin arkasında değil de hemen yanı başında olmaya devam edeceğiz, bizler burada rahat uyuya biliyorsak, sizlerle rahat konuşa biliyorsak, burada rahat geze biliyorsak bilinsin ki kahraman şehitlerimiz sayesinde aslan parçası ağabeylerimizin sayesindedir.

 

Biz bu vatanı yerde bulmadık, bizim dedelerimiz babalarımız, ağabeylerimiz hatta analarımız Çanakkale’de ve nice savaşlarda da olduğu gibi nasıl savaştıysak nasıl bu ülkeyi kurtardıysak şimdide aynısını yapmaya devam edeceğiz. Bizler buradan dualarımızla beraber Mehmetçiğimizin yanı başındayız biz bu vatanı kolay kolay kazanmadık kolay kolayda kaybetmeyiz Amerikası, Rusyası, İsraili, nekadar güçlüyse biz onlardan daha güçlüyüz çünkü bizim iman gücümüz var çünkü bizim vatan sevdası olan gençlerimiz, kızlarımız, ağabeylerimiz, ablalarımız, annelerimiz, babalarımız ve kolluk kuvvetlerimiz var. Benim vatanıma, devletime ve bayrağıma göz dikenin gözünü oyarız evvel Allah. Bizler mazlumların ahı alıncaya kadar, gerekirse bu vatan uğrunda Suriye’de Mehmetçiklerimizle beraber hem Amerika ve hem de Rusya’ya minnet etmeden mücadeleye devam edip devletimize destek vereceğiz."

 

Adıyaman esnafı iş yerlerini Türk bayrakları asarak harekata destek verdi.

Yorum Yaz