Adıyaman'da doğan Türkiye ve Suriye' adlı ikizler ilgi çekiyor

Adıyaman'da doğan Türkiye ve Suriye' adlı ikizler ilgi çekiyor

Adıyaman'da Sıratut Mahallesi’nde ikamet eden Abdulsetar ve Fatma Neddef  çifti Türkiye’de dünyaya gelen ikiz kızlarına Türkiye ve Suriye isimlerini verdi.

 

"Suriye benim vatanım olduğu kadar Türkiye’de bizim vatanımız artık"

 

Anne Fatma Neddef, gazetecilere yaptığı açıklamasında, çocuklarını Türkiye’de dünyaya getirdiğini belirterek, "Suriye benim vatanım olduğu kadar Türkiye’de bizim vatanımız artık."dedi.

 

Anne Neddef, "Onun için birinin adını Türkiye birinin ismini de Suriye olarak koymak istedik. Suriye benim vatanım olduğu kadar Türkiye’de bizim vatanımız artık çocuklarımın isimlerini duyan akrabalarımız çok şaşırdılar ve onları daha çok seviyorlar. Nereye gitsem kızlarımın ismini duyanlar çok şaşıyorlar. Tek hayalimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı görmek."şeklinde konuştu.

 

Baba Abdulsetar Neddef ise Suriye’yi ve Türkiye’yi çok sevdiğini vurgulayarak, "O yüzden çocuklarımın isimlerini böyle koymak istedim. Eşimle çok konuştuk ve bu isimleri vermeye karar verdik." dedi.

 

Suriye ve Türkiye isimli ikiz kardeşler de isimlerinden dolayı arkadaşları tarafından sevildiklerini söylediler.

 

Öte yandan Türkiye Gençlik Vakfı Adıyaman İl Başkanı İdris Toprak ve Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Oruç da Nedef ailesine ziyaret gerçekleştirdi.

 

TÜGVA İl Başkanı Toprak: Bu çocuklarımızın isimleri ise herkese bir mesaj olur

 

Türkiye Gençlik Vakfı Adıyaman İl Başkanı İdris Toprak ise, ziyarette yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

 

"Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar bizleri ziyarete gelmişti. İkiz kardeşlerin ortaya çıkmasına vesile oldu. Valimiz çocuklarımıza isimleri sordu. Biri Türkiye diğeri de Suriye deyince duygulandı. Bu kardeşlerimize daha çok sahip çıkma adına daha çok mücadele vereceğiz. İnşallah biz bu haberle ilgili genel merkezimizin girişimleri ile birlikte seslerini Cumhurbaşkanımıza duyuruyoruz. İnşallah Cumhurbaşkanımız bu ikizlerimizi kabul edecektir.Bu çocuklarımızın isimleri ise herkese bir mesaj olur.dedi.

 

Belediye Başkan Yardımcısı Oruç: Komşuluk kucak açmayı gerektirir

 

Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Oruç da, "Yıllardır komşumuz olan Suriye’de bir acı yaşanmakta bu acıya ülke olarak merhem olmaya çalışıyoruz. Yerel yönetimler ve hükümetimiz bu noktada çok çaba gösteriyorlar. Komşuluk ideoloji ve dinin ötesinde yardımlaşmayı gerektirir. Komşuluk kucak açmayı gerektirir. Bizde ülke olarak  ve Adıyaman olarak bunu yıllardan bu yana yapmaya çalışıyoruz. Ve şuana kadarda güzel sonuçlar elde ettik."ifadesini kullandı.

Yorum Yaz