Adıyaman'da Dolandırıcı Sert Kayaya Çarptı

Adıyaman'da Dolandırıcı Sert Kayaya Çarptı
Adıyaman'da Dolandırıcı Sert Kayaya Çarptı

Adıyaman'da kendisini komiser olarak tanıtan şüpheli telefonla aradığı itfaiye erini dolandırmak istedi ancak başarılı olamadı.

 

Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde itfaiye eri olarak çalışan Ramazan Bilgiç'i telefonla arayarak kendisini komiser olarak tanıtan şüpheli 'adının suça karıştığı' iddiası ile dolandırmak istedi. Bilgiç ise dolandırıcı olduklarını anlaması üzerine telefonu kapatarak emniyete giderek şikayetçi oldu.

 

"Para isteme fırsatını vermedim"

 

Ramazan Bilgiç, mesai saatinde iken kayıtsız bir numaradan arandığını belirterek, yaşadığı olayı şöyle anlattı:

 

"İtfaiyedeydim bir numaradan çağrı geldi. Bilgilerimi söyledi. Siz misiniz ?dedi. Bende evet benim dedim. Adıyaman’da iki kişi yakalanmış biri hastane, birinin de banka personeli olduğunu söylediler. Bunların üzerinden 578 kişinin kimlik bilgileri çıkmış içinden biri sizsiniz dedi. Banka hesaplarınızda bir oynama var mı? diye sordu bende olmadığını söyledim. Kredi çektiniz mi? dedi, seni ilgilendirmez banka hesaplarımızı size söylemiyorum dedim.

 

Sonra nereden arıyorsunuz ?diye sordum, Toplum Destekli Büro Amirliğinden Komiser Süleyman dedi. Sonra siz beni neden aradınız diye sordum ve siz beni neden arıyorsunuz dedim. Karakola geldim öyle bir memur yok dediler şikayette bulundum aranan numarayı emniyete bildirdiğimde dolandırıcıların numarası çıktı. Bende para isteme fırsatını vermedim dolandırıcılara ama inansaydım belki para verebilirdim.

 

Vatandaşlarımız kesinlikle bu tür şeylere inanmasınlar polis, hakim, savcı diyenlere kimlik bilgilerini ve banka hesaplarını vermesinler. Hemen telefonlarını kapatıp polis merkezine gitsinler."