Adıyaman'da Mesire Alanları Çöplük Yığınına Döndü

Adıyaman'da Mesire Alanları Çöplük Yığınına Döndü
Adıyaman'da, Beşpınar mesire alanı vatandaşların piknik sonrası bıraktıkları çöplükler tepkilerde neden oldu.

Adıyaman'da, Beşınar mesire alanı vatandaşların piknik sonrası bıraktıkları çöplükler tepkilerde neden oldu.

 

Soğuk havaların yerini sıcak havaya bırakmasının ardından vatandaşlar sıcak havaları fırsat bilerek hafta sonu mesire alanlarına koşarken Beşpınar Vadisi'nde ise piknik sonrası oluşan çöp yığınlarına tepki gösterdi.

 

Çöp yığınına dönen mesire alanların bir an önce temizlenmesini isteyen piknik yapan aileler, güzel memleketin her bir yanında ayrı güzellik olduğunu belirterek, “Fakat biz bunları kendi elimizle kirletiyoruz. Şu çöp yığınlarının hali ortada insanlarımız duyarlı olması gerek kendisi gelen bir piknikçi kendi çöplerini toplaması gereklidir. Vatandaşları piknikçileri duyarlı olmaya davet ediyorum. Özellikle kentin yetkililerini uyarmak istiyorum denetimleri sıklaştırsınlar bu görüntüler halkımıza yakışmıyor."dedi.

 

-“YETKİLİLERDEN DENETİMLERİN ARTIRMASINI İSTİYORUZ”

 

Pikniğe gelen vatandaşlardan Zeynal Bozdoğan ise şunları söyledi:

 

"Bizler aslında duyarsız insanlarız bir birimize uyarmamız gerekiyor bu kültürü artık edinmemiz gerekiyor. Buraya bir bakın çöp yığınları oluşmuş yazık günah bunlar insanların eseridir. Her şeyi devletten beklememek gerek başka ilde olsa ceza yazarlar o vatandaşlara ama gelin görün bizim il bu konuda bulunmaz bir yer bakın buranın haline içler acısı doğa bu kadar kirletilmez bence yazık günah. Doğa kendiliğinden kirlenmez ne yaparsak bizler yapıyoruz. Utanıyorum bu durum karşısında halkımızın biraz daha duyarlı olmasını istiyoruz. Yetkililerin ise denetimleri arttırmasını istiyoruz yada önlem almasını istiyoruz."

Yorum Yaz