Adıyaman'da Polis, Yaşlı Kadının Alışverişini Yaptı

Adıyaman'da Polis, Yaşlı Kadının Alışverişini Yaptı
Adıyaman'da, 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı bulunanlara yönelik uygulanan sokağa çıkma yasağında komşularının yardım ihbarına gelen polis ekibi

Adıyaman'da, 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı bulunanlara yönelik uygulanan sokağa çıkma yasağında komşularının yardım ihbarına gelen polis ekibi tek başına yaşayan Zeynep Karaman'ın (70) ihtiyaçlarını kendi imkanlarıyla alarak getirdi.

 

İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüsüne karşı alınan önlemler kapsamında 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı bulunanlara yönelik yapılan sokağa çıkma yasağında ihtiyaçların karışılabilmesi için Adıyaman'da Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturuldu.

 

Karapınar Mahallesi'nde oturan 4 yıl önce eşi vefat eden ve çocukları olmayan Zeynep Karaman'ı zor durumda gören komşuları durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri tarafından çarşıya alış verişe gitmek isteyen Karaman'ı maddi durumunun iyi olmadığını fark edince markete giden polisler kendi paralarıyla yaptıkları alışverişin ardından eşyaları Karaman'a getirerek teslim etti. Zeynep Karaman ise yardımlarından dolayı polis ekiplerine teşekkür etti.

 

Komşularından Hasan Öter, komşusu Karaman'ın tek yaşadığını belirterek, "65 yaşının üstünde olduğu için dolayı ve dışarı çıkma yasak olduğu için  155'i aradım gelip yardımcı oldular. İmkanı olmadığından dolayı polis ağabeylerimiz kendi imkanları ile erzak yardımı yaptılar. Allah kendilerinden razı olsun Allah devletimize güvenlik güçlerimize zeval vermesin. Kalp ve romatizma astım hastalığı olduğu için evden çıkmıyor."dedi.

Yorum Yaz