Adıyaman'da Rotary Kulübü aşı farkındalığı için yürüyüş gerçekleşti

Adıyaman'da Rotary Kulübü aşı farkındalığı için yürüyüş gerçekleşti
Adıyaman'da Rotary Kulübü aşı farkındalığı için yürüyüş gerçekleşti

Adıyaman'da aşı farkındalığı için davullu zurnalı yürüyüş gerçekleşti
 Adıyaman Nemrut Rotary Kulübünün gerçekleştirdiği "Engellilerle Zirvede Nemrut'a Tırmanıyoruz" projesi kapsamında çocuk felci ile Kovid-19 aşısı farkındalığı için davullu zurnalı kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Çeşitli il ve ülkelerden engelli rotaryenler, Mimar Sinan Kültür Parkı önünde bir araya geldi. Burada ellerinde Kovid-19 aşısı ve çocuk felci aşısına dikkat çeken yazılı pankartlarla bulunan grup Demokrasi parkına kadar yürüdü.

Koronavirüsle mücadele noktasında kentte davul ve zurnalarla yürüyüş yapan grup vatandaşları aşı olmaya davet edip, bilgilendirici el broşürleri dağıtıp, yaşı olalım pankartları açtı.

Rotary 2430. Bölge Guvernörü Mustafa Kemal Ketrez, yaptığı açıklamada, çeşitli ülke ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen rotaryenlerle birlikte Adıyaman'da aşı farkındalığı oluşturmak için kortej yürüyüşü düzenlediklerini belirtti.

Aşı noktasında çağrıda bulunan Ketrez, "Çocuk felci ve Kovid-19 aşısı noktasında kortej yürüyüşü yaparak bir farkındalık oluşturmak istedik, aşı çok önemli lütfen herkes aşısını olsun. Tüm dünyada aşı sayesinde çocuk felcini yok ettik artık engelli çocuklarımız doğmayacaklar bundan sonrada çocuklarımız için çok güzel bir hayat olacak, şuan ki yaşamımızda koronavirüs tehlike arz ediyor, ondan da kurtulmamız için aşı şart sağlık çalışanlarımıza destek olabilmek devletimize ayrı bir destek olabilmek için, çocuklarımızın sürekli okula gidebilmeleri için lütfen Kovid-19 aşısını olalım." dedi.

Ankara Emek Rotary Kulübü Başkanı Filiz Erol da farkındalık oluşturmak için biraya geldiklerini söyledi.

Kortej yürüyüşünün büyük katılımla gerçekleştiğini belirten Erol, "Çocuk felci ve koronavirüs aşısının yapılması için büyük bir farkındalık oluşturduk. Engellilerinde yanında olduğunu belirtmek içinde farkındalık oluşturduk, onların yanında olmak benim için inanılmaz derecede önemliydi, Kovid-19 aşısı bizim için çok önemli bir etken lütfen herkes aşısını olsun bu virüsten bu şekilde kurtulabiliriz." diye konuştu.

Rotaryenlerden Rukiye Göçer ise Ankara'dan katıldığını ve bu projede yer almaktan mutlu olduğunu söyledi.

Göçer, "Adıyaman'da bu farkındalığı oluşturmak bizim için çok önemliydi. Bu projede aşılanmanın önemini vurguladık lütfen herkes aşısını olsun, aşı çok önemli." dedi.