Adıyaman'da Sivil Motosiklet Timi Göreve Başladı

Adıyaman'da Sivil Motosiklet Timi Göreve Başladı
Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulan 'Sivil Motosiklet Timi’ göreve başladı.

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulan 'Sivil Motosiklet Timi’ göreve başladı.

 

2019 yılı itibariyle Adıyaman'da 14 bin civarında kayıtlı motosiklet bulunduğu ve bunların denetiminin artırılabilmesi için sivil motosiklet timi kurulduğu bildirildi.

 

Adıyaman Emniyet Müdürü Metin Alper tarafından yapılan açıklamada, "Adıyaman il merkezinde, 2018 yılının 8 ayında 2 bin 991 motosiklet kontrolü yapıldığınıı, 2019 yılının ilk 8 ayında ise 3 bin 172 adet motosiklet kontrolü yapılarak yüzde 6 oranında denetim artışı sağlandığını kaydetti.

 

Bazı motosiklet kazalarının neticesinde hayatını kaybeden vatandaşların olduğunu belirten Alper, açıklamasını şöyle sürdürdü:

 

"Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde 2018 yılının ilk sekiz ayında toplam 135 yaralanmalı motosiklet kazası meydana gelmiş, 151 vatandaşımız yaralanmıştır. 2019 yılında ilk sekiz ayında 123 yaralanmalı motosiklet kazası meydana gelmiş, 164 vatandaşımız yaralanmıştır. 2018 yılında motosiklet kazasında yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 vatandaşımız kaza sonrası hayatını kaybetmiştir. 2019 yılında ise motosiklet kazası sonucu 3 vatandaşımız yaralı olarak kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetmiştir. 2019 yılında yaralanmalı motosiklet kazasında da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 oranında azalma olmuştur."

 

Alper, yaz mevsiminin devam etmesi nedeniyle il genelinde motosiklet kullanımının yoğun olması, trafik kazalarını kaçınılmaz hale getirdiğini vurgulayarak,"Normal yoldan tescil belgesi alınarak yola çıkan motosikletler haricinde sonradan çeşitli imal yöntemleri ile kaydı ve tescili olmayan motosikletlerin de trafiğe katılmasıyla ne yazık ki trafik kazalarında sayısal olarak artışlar görülmektedir. Bu tür motosikletlerin genel olarak kullanıcıları ehliyeti olmayan trafik kurallarına uymada sorun yaşayan, bilinçsiz genç yaştaki vatandaşlarımız oluşturmaktadır. Motosiklet kazalarının çoğunluğuna taraf olan genç vatandaşlarımız, ya hayatını kaybetmekte ya da ağır biçimde sakatlanarak yaralanmaktadır." dedi.

 

-"MOTOSİKLETLER ŞEHİR İÇİ TRAFİK YOĞUNLUĞUNU ARTIRMAKTA"

 

Genel olarak gençlerin motosiklet kullandığını ve trafik kurallarına uymadıklarını belirten Alper, "Şehir içi trafik yoğunluğunu da artıran bu tür motosikletler kullanıcılarının trafik kurallarını hiçe saydıkları görülmektedir. Uygun bir biçimde trafiğe çıkmayan, abarth egzoslu ve tescilsiz-plakasız motosikletleri kullanarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eder duruma getirenlere yönelik olarak Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü koordinesinde 12.09.2019 tarihinden itibaren Sivil Motosiklet Timi kurularak bahse konu motosikletlere sıkı denetim yapılmaya başlanılmıştır." şeklinde konuştu.

 

İşlem yapılan motosikletler hakkında bilgi veren Alper "Sivil motosiklet timinin 12-16 Eylül 2019 tarihleri arasında Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüz sorumluluk bölgesinde yapmış olduğu uygulamada; 179 motosiklet kontrol edilmiş, eksikliği ve hatası tespit edilen 44 motosiklete cezai işlem uygulanmıştır. 5 motosiklet hurdaya ayrılmış, 6 adet tescilsiz motosiklet, 5 adet abarth egzoslu motosiklet, 1 adet çalıntı şüpheli yapma motosiklet, 2 adet yapma motosiklet, 3 adet plakasız motosiklet ve 3 sigortasız motosiklet olmak üzere toplam 25 adet motosiklet trafikten men edilmiştir. Ayrıca 11 adet motosiklet sürücüne belgesizlikten işlem yapılmıştır."dedi.

Yorum Yaz