Adıyaman İGC Sordu Milletvekili Fırat Cevapladı

Adıyaman İGC Sordu Milletvekili Fırat Cevapladı

Adıyaman İnternet Gazeteciler Cemiyeti Soruyor, Adıyaman Konuşuluyor programının bu haftaki konuğu Adıyaman AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat oldu.

 

AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat; moderatörlüğünü Gazeteci-Yazar Yusuf Dündar'ın yaptığı programda İGC Başkanı Mehmet Cihan Akbilek ve yönetim kurulu üyeleri Mustafa Çeliker, Selçuk Akbaş ve Ozan Ali Pehlül'ün sorularını yanıtladı.

 

PANDEMİDE VATANDAŞIMIZDAN UZAK KALDIK

 

Biz Ak Parti olarak sadece seçim döneminde değil, seçimden sonrada seçmenlerimizle birlikteyiz. 

 

Seçim bittikten sonrada seçim varmış gibi çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyerek çözüm bulmak için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz.

Pandemiden dolayı vatandaşlarımızla aramıza biraz mesafe girdi bunu telafi edebilmek içinde Adıyaman’a her geldiğimizde milletimizle bir arada olmaya gayret ediyoruz. 

 

VERİMLİ TOPRAKLARIMIZI TARIMSAL SULAMA İLE BULUŞTURUYORUZ

 

AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Fırat; AK Parti Hükümetiyle Türkiye değiştikçe büyüdükçe bunla birlikte Adıyaman’da da bir çok hizmetlerimiz gelişti. 

 

Adıyaman'da Sulama Projesi kapsamında Çetintepe, Koçali ve Gömükan başta olmak üzere üç önemli barajın inşaatı devam ediyor. Kahta Büyükçay proje sininde son aşamaya geldi. İnşallah barajların bitmesi ile birlikte topraklarımızın yüzde sekseninin sulanabilir hale geleceğini ifade etti.

 

Bu sulama projelerinin hayata geçmesi ile birlikte ilimizde yetiştirilen Badem, Nar, Trabzon Hurması ve Üzüm üretiminde verimliliğimiz en az iki ürün artacaktır. Bu da Adıyaman ekonomisi, ne ve çiftçimize daha fazla gelir sağlayacaktır. 

 

150 YATAKLI DEVLET HASTANESİNİ İLİMİZE KAZANDIRIYORUZ

 

Milletvekili Fırat, Adıyaman Eski Devlet Hastanesinin yerine yapılacak  150 Yataklı Devlet Hastanesi ile ilgili olarak proje çalışmalarının önümüzdeki aylar içerisinde bitirerek 2022 yılı içerisinde ihaleye çıkılarak yapımına başlanacak. Adıyaman’da 400 yataklı hastanenin yanında 300 yataklı kadın doğum hastanesi inşaatının hızlı bir şekilde ilerlediğini kaydeden Milletvekili Fırat; Sağlık noktasında eksiğimiz ne ise o konularda çalışmalarımız devam ediyor. Doktor atamasından tutunda tıbbi cihaz ve aletlerine kadar çok şükür eksiğimiz yok. Tabi daha ileri seviye olabilir bunun için de siyasetçiler olarak üzerimize düşenin fazlasını yapıyoruz. Pandeminin bitmesi ile birlikte inşallah hastanelerimizde normal çalışma düzenine geçeceklerdir.

 

 

TÜTÜNÜ BİZ KAÇAK OLMAKTAN ÇIKARDIK

 

 

Milletvekili Fırat, Adıyaman Tütününü yasal hale getiren AK Parti’dir. Başta Milli Savunma Komisyonu Başkanımız Sayın Ahmet Aydın olmak üzere Adıyaman Milletvekilleri olarak bizler, Kaçak muamelesi gören tütünümüzü yerli ve milli hale getirmek için büyük uğraşlar verdik. Hakkını teslim etmek gerekirse Milli Savunma Komisyonu Başkanımız Sayın Ahmet Aydın’ın emekleri inkar edilemez. Çiftçimizin daha çok üretip daha çok kazanç elde edebilmesi için çıkarılan kanunla beraber bu iş kooperatifler üzerinden yapılacak ve bugüne kadar toplamda kurulan kooperatifimizin sayısı 17 adet oldu. 

 

 

Kooperatiflerimizin hizmet bedellerini 10’da bire düşürdük, ÖTV sini %40’a düşürdük. Kooperatiflere OSB dışında kurulma imkânı getirdik. Kooperatiflerin son model teknoloji ile kurulmasını gerektiren kanunu da değiştirerek teknoloji maliyetini de düşürdük. Sigaralarda kullanılan sözleşmeli tütünlerin en az yüzde 30'unun yerli tütünlerden kullanma zorunluluğunu biz getirdik. Çiftçimizin hakkını kimseye yedirmedik, Her zaman ve her koşulda çiftçimizin kalkınması için çalışmaya devam edeceğiz.

 

GENÇLERİMİZE YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 

 

Gençlik Spor alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Milletvekili Fırat, Adıyaman'da birçok spor branşında her türlü desteği sağladıklarını ve sporcu sayısının giderek arttığını söyledi. 

 

 

Gençlerin spora kazandırılması için Merkez de ilçelerimizde devasa yatırımlar yaptık. Sporcu fabrikası kurduk, spor alanları inşaa ettik,inanıyorum ki gençlerimiz buradan yetişip ülkemizi her alanda temsil edeceklerdir. Yine Gençlik merkezlerimiz çok aktif bir şekilde çalışıyor ve bizlerde bu gençlik merkezlerimizin sayısını arttırıyoruz. Gençlere yaptığımız yatırımlar bizim gelecek yatırımlarımızdır. Gençlerimiz spora yönelsin, kötü alışkanlıklardan uzak dursun diye elimizden geleni yapıyoruz.

 

 

İlimizi futbolda temsil eden Adıyaman 1954 spor için çok önemli bir projemiz var futbolcuların barınabileceği, antrenman yapabileceği kendisine ait tesisleri olmasa başarı elde edilemez, bu noktada Beş pınar Vadisinin bulunduğu konumda 75 - 76 dönümlük alanda tesisleşmeye gidiyoruz. Belirttiğimiz alanın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne devrini yaparak Adıyaman 1954 Spor’a muhteşem bir tesis kuracağız.

Yorum Yaz