Adıyaman Spor Lisesi, Başarısıyla Göz Dolduruyor

Adıyaman Spor Lisesi, Başarısıyla Göz Dolduruyor
Adıyaman Spor Lisesi, spor alanında aldığı başarılar ve kupaların yanı sıra hijyen ve eğitimdeki başarısıyla göz dolduruyor.

Spor alanında birçok kupayı okula kazandıran öğrencilerinin yanı sıra kaliteli eğitimcileri ile de üniversiteye öğrenci yerleştiren Adıyaman Spor Lisesi, “Sessiz Zil” projesiyle de dikkat çekiyor.


Bu okulda zil çalmazken, öğrenciler saat uygulamasıyla derslere giriyor, Adıyaman Spor Lisesi Müdürü İbrahim Murat Aksoy, okulun pansiyonu başta olmak üzere sınıfları ve bahçe alanında yaptırdığı rekreasyon çalışması ile taktir topluyor.


“Sessiz Zil uygulaması Bu Okulda”


Okulun başarılarından bahseden Aksoy, “Okulumuz 4 yıldır eğitim vermektedir. Öğrenci sayımız 580’dir. Okulumuzda 20 şubemiz var. Okulumuz 55 dönüm alan üzerine kurulu 17 bin 500 metre kapalı alana sahip aktif kullandığımız bina sayımız 5’tir. Okulda spor salonumuz var Tribünlü geniş. Halı sahamız var. 45’e 90’dan FİFA standartlarında ulusal maçların yapılabileceği minimum halı sahadır. 300 kişilik yemek hanemiz var. Çok amaçlı salon. Bahçe düzenlemesi yapıyoruz. Yaklaşık 1 yıla aşkın uyguladığımız sessiz zil uygulamamız var. Bu anlamda ilde hiç yok. Çocuklar zil çalmadan derse girip çıkıyor. Öğle arasında aynı şekilde. Bu da öğrenciler ve öğretmenler arasındaki iletişim, diyalog artırdı. Çocukların kişisel gelişimine faydada bulundu. Kendilerini ifade noktasında çok faydaları oldu. Şuan da sadece bir tek okul yolu sıkıntımız var. Okul yolumuz da belediye ve il özel idare tarafından yapılacağı söyleniyor. Bu konuda çalışmalarımız var. Valiliğimiz ve milli eğitimimizin bu konuda bilgisi var. Okulumuz Anadolu lisesi grubu.  Bireysel ve takım sporları diye üniversitelerin beden eğitimi bölümlerine alt yapı hazırlıyoruz” dedi.


“ÖĞRENCİLERİMİZE 4 YILDIZ OTEL KONSEPTİN DE BİR İMKAN VERİYORUZ”


Eğitim alanındaki başarılarından bahseden Aksoy, “Pansiyonumuzu yeniledik. Çocukların yaşam alanlarını yeniledik. Çocukların bütün kullandıkları alanların tamamı hijyen, tamamı ilaçlandı. Çocuklara 4 yıldız otel konseptin de bir imkan sağlıyoruz. Bahçede parke taşı döşemesi yapıyoruz. Yaklaşık bin 500 metre karelik bir alan ileri de spor alanına dönüştüreceğiz. Voleybol alanı olarak değerlendireceğiz. Bizim Nurdağı, Pazarcık, Şanlıurfa, Malatya’dan, Kahramanmaraş’tan, Gaziantep’ten gelen öğrencilerimiz var. Öğrenciler 2-3 Büyükşehir’i geçip bizim okula geliyorlar. Pansiyonumuz 250 kapasiteli ful dolu. Öğrenci sınavlarında talep çok yüksek. Bunları ön kayıt ve yetenek sınavı ile alıyoruz. Okulun üniversiteye öğrenci yerleştirmesi yüzde 65 civarındadır. Bu yıl başlayan 240 barajı var. Üniversite geçişte öğretmenlik alanında sadece bu geçerli. Okulumuz 2013- 2014 eğitim öğretim yılından bu yana ortalama başarısı yüzde 65 üniversiteye öğrenci yerleştirme de. Okulumuz bir kolej havasında” diye konuştu. HABER MERKEZİ

Yorum Yaz