Adıyaman'da Mekke'nin Fethi Kutlandı

Adıyaman'da Mekke'nin Fethi Kutlandı
Adıyaman AGD tarafından her yıl düzenlenen Mekke ve Kudüs'ün Fethi kutlamaları bu yılda gerçekleştirildi.
Adıyaman AGD tarafından her yıl düzenlenen Mekke ve Kudüs'ün Fethi kutlamaları bu yılda gerçekleştirildi.


Anadolu Gençlik Derneğince, 31 Aralık Pazar gününü 1 Ocak Pazartesi gününe bağlayan gece 81 şubede, yaklaşık 600 noktada "Mekke'nin ve Kudüs'ün Fethi  "Kalk, Uyar! Fethi Müjdele!" sloganıyla Adıyaman'da coşku ile kutlandı


Adıyaman Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Mekke Ve Kudüs fethinin 1387. yılı nedeniyle Fetih Şöleni düzenledi. Adıyaman Türkiye Petrolleri Konferans salonunu vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği şölene Hatip Selim Acarlar, AGD 25'inci bölge Başkanı M. Fatih EVYAPAN, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Altındal ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Mahmut Tekin'in kur'an-ı kerim tilaveti ile başlayan programda daha sonra Anadolu gençlik derneği Adıyaman Şube Başkanı Bedrettin Beyazkaya konuşma yaptı. Ardından şiir ve tiyatro gösterileriyle gece devam etti.


Programlarda AGD'nin 16 Aralık tarihinde Türkiye genelinde yapmış olduğu ve yaklaşık 1 milyon öğrencinin katıldığı Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren ortaokul ve lise öğrencilerine de ödüllerinin takdim edilmesinin ardından Abdulkadir Gözleyici'nin yaptığı konuşma ve üstad necip fazılın şu sözleri ile son buldu.


Mehmed'im, sevinin, başlar yüksekte! 
Ölsek de sevinin, eve dönsek de! 
Sanma bu tekerlek kalır tümsekte! 
Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir! 
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! .


KISACA MEKKE'NİN FETHİNİ HATIRLAYALIM


Mekke Fethedildi (630)


Hicretin sekizinci yılında 1 Ocak 630 tarihinde Hz.Muhammed (sav) önderliğindeki Müslüman ordusu 4 koldan Fetih suresi okunarak Mekke'ye girdiler. Fazla bir direnişle karşılaşmayan Müslümanlar doğruca Kabe'ye yöneldiler. Kabe 360 adet puttan temizlendi. Hz.Muhammed (sav) putlardan temizlenen Kabe'yi tavaf etti ve Mekke'de ki ilk hutbesini gerçekleştirdi. Hutbesinde Mekkelilere de seslenerek daha önce ki davranışlarının göz önüne alınmayacağını belirtti.
Yorum Yaz