Adıyamanlı esnafların kademeli açılış sevinci

Adıyamanlı esnafların kademeli açılış sevinci
Adıyamanlı esnafların kademeli açılış sevinci

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarafından yapılan açıklamada kademeli normalleşme sürecinin başlaması açıklamasın ardından Adıyamanlı esnaflar sevinçli olduklarını belirtti.

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 virüsü salgını nedeniyle tam ve yarı kapanmaların ardından Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, normalleşme sürecinin 1 Haziran'dan itibaren başlamasını duyurdu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

 

“Yaklaşık 1,5 aydır faaliyetlerine ara vermiş olan kahvehane, kafe, çay bahçesi, halı saha, spor salonu, lunapark gibi işletmeler belirlenen kurallar çerçevesinde pazar günü hariç sabah 07.00 ile akşam 21.00 saatleri arasında yarından itibaren çalışabilecektir.

 

Diğer iş yerlerinin pazar günü haricinde belirlenen saatlerde ve belirlenen şartlarda faaliyetlerini yürütebilmeleriyle ilgili uygulama sürecektir. Açık ve kapalı alanlardaki nikâhlar ve nikâh şeklindeki düğün törenleri belirlenen şartlara uygun şekilde 1 Haziran’dan itibaren başlayabilecektir.”

 

Açıklamasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeyle birlikte kentte işyerleri kapalı olan işletmeler ise açıldı.

 

Nakit desteğinden esnaflar memnun

 

İçişleri Bakanlığı Genelgesi 1 Haziran kararı ile kafe ve kıraathane gibi işyerlerinin açılması işyeri sahiplerini sevindirdi. Kentte 1,5 yıldır işletmeleri kapalı olan esnaflar ise tekrardan işyerlerinin açıklamasında sevinçli olduklarını aktarırken sabah saatlerinde işyerlerine gelen vatandaşlar ise mutlu olduklarını ifade etti.

 

Açılması kararı verilen kıraathane ve kafe sahipleri günün erken saatleri işyerlerini açıp temizlik ve mesafe kuralı kapsamında düzenleme yaptı. İşyerlerini açan kafe sahipleri kapalı kaldığı sürece çektiği maddi sıkıntıları dile getirerek, yapılan nakdi yardımında kendilerini rahatlatacağını söyledi.

 

Açılan kafe ve kıraathanelere giden vatandaşlar mesafe kuralına uyarak oturup içeceklerini içerken bir yandan da  sohbet ettiler. İşyeri sahipleri müşterilerini ağırlarken bir yandan da mesafe ve hijyen kurallarına uymaları hakkında uyarıda bulundu.

Yorum Yaz