ADIYAMANLI GENÇLER YETENEKLERİNİ TEKNOFEST’TE SERGİLEYECEK

ADIYAMANLI GENÇLER YETENEKLERİNİ TEKNOFEST’TE SERGİLEYECEK

Gençlerin deneyerek, teknolojik gelişmeleri uygulamalı öğrenip, kendilerine özgü buluşları ortaya koyduğu DENEYAP Atölyelerinde geleceğin teknoloji yıldızları yetişiyor.

 

21 - 26 Eylül tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanında düzenlenecek olan TEKNOFEST 2021 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışmasına Adıyaman’dan Afet Yönetimi Kategorisinde Mustafa Arda Işık, Efdal Zahid Kürker, Osman Nurullah Okutan, Abdullah Türkmen ve Muhammed Kadir Dağtekin katılıyor. 

 

Adıyamanlı gençlerin yarışmalara sıkı bir şekilde çalışarak hazırlandığı DENEYAP Teknoloji Atölyesinde bir araya gelen Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş; “Millî Teknoloji Hamlesinin itici gücünü oluşturmak üzere, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmeyi amaçlayan teknoloji atölyelerinde yenilikçi bir eğitim modeli ile Tasarım-Üretim, Robotik-Kodlama, Elektronik Programlama, Yazılım Teknolojileri, Siber Güvenlik, Enerji Teknolojileri, Havacılık ve Uzay, Nanoteknoloji ve Yapay Zeka gibi alanlarda teorik ve uygulamalı eğitimler Adıyaman Gençlik Merkezimizde veriliyor” dedi. 

 

Projenin başarı ile devam ettiğini belirten Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, şöyle konuştu:

 

“9 Şubat 2020 tarihinde 3010 gencin katılımıyla gerçekleştirilen yazılı sınavda başarılı olan 457 genç, Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezinde 15-16 Ağustos tarihinde 2. aşama olan uygulama sınavına girdi. Burada başarılı olan 160 öğrenci 31 Ekim tarihinde tasarım ve üretim eğitimleri ile başladı. Deneyap Türkiye'nin temel amacı, ülkenin kalkınması için olmazsa olmaz görülen Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücünü oluşturmak. Bizim ilimizin başarılı gençleri bu yarışmalara sıkı bir şekilde hazırlandı. Ben kendilerine şimdiden başarılar diliyorum. Umarım hazırladıkları proje ile fark yaratmayı başarırlar.”

Yorum Yaz