Adıyamanlı Kadınlardan Diyarbakır Annelerine Destek

Adıyamanlı Kadınlardan Diyarbakır Annelerine Destek
Adıyaman'da faaliyet gösteren kadın sivil toplum örgütleri ve sivil toplum örgütlerinin kadın temsilcileri

Adıyaman'da faaliyet gösteren kadın sivil toplum örgütleri ve sivil toplum örgütlerinin kadın temsilcileri HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan annelere destek olmak için iki otobüsle Diyarbakır’a gitti.

 

Adıyamanlı kadınlar, Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP il binası önünde başlattıkları oturma eylemine destek amacıyla Diyarbakır'a giderek burada bir basın açıklaması yaptı.

 

Oldukça duygusal anların yaşandığı buluşmada Diyarbakır annelerini dinleyen Adıyamanlı kadınlar gözyaşlarına boğuldu.

 

Adıyaman Kadın İçin İnsani Hayat Derneği Temsilcisi Gülümser Birim HDP il binası önünde bir basın açıklaması yaparak, Diyarbakır’da ki annelerin acısını paylaşmak ve bu onurlu direnişe destek olmak için Adıyaman’dan Diyarbakır’a geldiklerini ifade etti.

 

Birim, açıklamasında şunları ifade etti:

 

"Bir kadın ve bir anne olarak çocukları, evlatları dağa kaçırılmış annelerimizin acılarını yüreklerimizde taşıyoruz. Annelerimizin bu acılarının bir an önce dinmesi için bu evlatlarımızın annelerine teslim edilmelerini istiyoruz.  Ayrıca Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkomutanlığında başlatılan ‘Barış Pınarı Harekatı’nda tüm kalbimizle devletimizin ve ordumuzun yanındayız. Şanlı ordumuzun zaferle dönmesi için her daim dualarımız her daim onlarla olacaktır. Yüce Rabbim hem evlatlarını bekleyen annelerin hem de harekata katılan tüm Mehmetçiklerimizin yar ve yardımcısı olsun. Yüce Rabbim, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı başımızdan eksik etmesin."

 

Adıyaman’dan Diyarbakır’a giden gönüllü annelerden Salise Duraz ise “Evlatlarını terör örgütünün elinden kurtarabilmek için oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerine, Adıyaman’dan selamlar getirdik.  Buradan kör ve sağır vicdanlara sesleniyoruz. O genç, körpe fidanları alırken annelerinin yüreklerinden müsaade aldınız mı? Hiçbir vicdan, hiçbir sebep bir anneye bu acıyı yaşatma hakkına sahip değildir. Gözünden sakındıkları evlatlarını büyüten anneler çocukları dağa kaçırılsın diye büyütmediler. Annelerin evlatlarına kavuşmaları için her zaman dua ediyoruz. Sonuna kadar destekçisi olacağız.” şeklinde konuştu.

 

Adıyamanlı kadın STK yönetici ve üyelerinin ziyaretinden memnun olduklarını söyleyen mağdur anne ve babalar ise kendilerine verilen destekten dolayı teşekkür etti.

Yorum Yaz