AK Parti Adayı Kılınç Projelerini Anlattı

AK Parti Adayı Kılınç Projelerini Anlattı
AK Parti İl ve İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Medya Tanıtım' çok sayıda gazeteci katılırken AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı Dr. Süleyman Kılınç, projelerini açıkladı.

AK Parti İl ve İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Medya Tanıtım' çok sayıda gazeteci katılırken AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı Dr. Süleyman Kılınç, projelerini açıkladı.

 

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler için AK Parti tarafından düzenlenen 'Medya Tanıtım' programına AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yalçın, parti yönetimi ve çok sayıda gazeteci katıldı.

 

-"YANLIŞIMIZ OLDUYSA ŞİMDİDEN ÖZÜR DİLİYORUM"

 

Tanıtım konuşmaların ardından kürsüye çıkan AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Merkez ilçede 232 tane belediye meclis üyeliğine müracaat olduğunu söyledi. İl genel meclisine de 41 tane müracaat olduğunu belirten Dağtekin şöyle devam etti:

 

"Birinde 37 tane seçeceğiz öbüründe 7 tane seçeceğiz. İşimiz zordu bizler teşkilat olarak, vekillerimiz olarak bütün ekipler hep birlikte önümüze bir takım kriterler konuldu bunu bilmenizi isterim masala eski il başkanlarımızdan istifade edin denildi, eski yöneticilerden istifade etin denildi gençlik kolları mutlaka şu seviyede bulunmalı denildi. Bize kurallar konuldu genel merkez tarafından bunlara bakarak yaptığımızda hatasız olmayabilir eğer samimiyseniz dürüstseniz gerçekten hakkını vermeye gayret etmişseniz o çalışmanın hainlik yoksa yine sevap alırsınız bizde bu konuda samimi davranarak gayret ettik yanlışımız olduysa şimdiden özür diliyorum. Ama bütün kardeşlerimiz çok değerli ama bütün adaylarımızın partimizi yüceltmek adına hepsi başımızın tacıdır."

 

-"GÖNÜL BELEDİYECİĞİ İLKESİNİ HİZMETLERİMİZİN ANA İLKESİ SAYACAĞIZ"

 

Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç ise, demokratik ülkelerde basının olmazsa olmaz olduğunu dile getirdi.

 

Basının toplumun temsilcileri olduğunu vurgulayan Kılınç,"Toplumun temsilcileri çünkü basın yönetimin yaptığı işleri halkın sorunlarını ileten mercidir bu anlamda desteğinizden dolayı teşekkür ederim. 31 Mart mahalli seçimlerinde de halkın teveccühünü kazanarak yeniden halka hizmet görevini üstleneceğimize inancım tamdır. Memleket işi Gönül işi arkadaşlar. Bu göreve kalben, aklen ve vicdanen hazır olduğumuzu belirtmeliyim. Bu süreçte ve daha önceki dönemlerde yapılan kamuoyu yoklamalarında hemşerilerimin şahsıma gösterdiği teveccüh, sorumluluğumuzu kat kat artırmıştır. Halkımızın teveccühünü Allahın izniyle boşa çıkarmayacağız." şeklinde konuştu.

 

"Bizden önceki arkadaşlarımızın taşıdığı bayrağı, lekesiz bir şekilde azimle bizden sonra da hizmete devam edecek arkadaşlarımıza emanet edene kadar, bu halkın hizmetkarı olmaya adayız." diyen sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Yorgunluk, umutsuzluk, karamsarlık, acizlik göstermeden bütün vatandaşlarımızın rahat edeceği, mutlu olacağı müreffeh bir şehir hedefimiz olacaktır. Seçildikten sonra, aylarca,  sorunları ve belediye hizmet sürecini tanımaya ayıracak zamanı kayıp zaman olarak telakki ediyoruz. Bu sebeple sorunların tespitinde, halkımızın talepleri doğrultusunda, ilgili kişi ve kuruluşlardan bilgiler alarak mevcut durum analizleri yaptık. Ayrıca 33 mahallemizi tek tek gezerek, sorunlarını ve taleplerini yerinde tespit ettik. Adıyaman’ı bilen, çözüm üretme kapasitesi yüksek, güçlü teknik ekiplerle ve aynı zamanda tüm sorunlar için bütüncül bakış açısıyla, çözüm yöntemleri belirledik. Hazırladığımız projeleri sizlerle şimdi paylaşacağız. Bundan sonra hazırlayacağımız projeleri de sizlerle paylaşacağımızı buradan belirteyim. Ülkemizde mahalli idarelerin yaptıkları hizmetlerin kapsamı ve çeşitliliği giderek artmaktadır."

 

 -"BİR KAVMİN EFENDİSİ ONA HİZMET EDENDİR"

 

Gönül Belediyeciği ilkesini hizmetlerin ana ilkesi sayacaklarını ve çalışmaya gayret edeceğini belirten Kılınç, konuşmasını şöyle devam etti:

 

"Altyapı hizmetlerinin yanı sıra sosyal, kültürel, sanatsal pek çok çalışmaya da imza atacağımızı duyurmak istiyorum. Bu kapsamda Adıyaman müziğinin, tarihinin, geleneklerinin, yemek kültürünün, mimarisinin korunması ve geliştirilmesi ile ilgili çalışmalarımız olacaktır. Gençlerimiz için Millet kıraathanelerinin oluşturulması da öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Gençlerimizin kitap okuyacağı, sohbet edebileceği, kötü alışkanlıklarda uzak kalacağı ve temiz, güvenilir mekanlar düzenlemek gençlerimize olan borcumuzdur. Belediyeler sadece yol, kanalizasyon, su, çöp, temizlik konularıyla uğraşan kurumlar olmaktan çıkıp, bunların yanında, sosyal, kültürel, sanatsal projelerin de yürütücüsü haline gelmişlerdir. Bu yeterli midir? Her alanda olduğu gibi yerel yönetimler alanında da yeni bakış açılarına, yeni ufuklara, yeni araçlara ihtiyacımız olduğunu belirten Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Gönül Belediyeciği ilkesini hizmetlerimizin ana ilkesi sayarak çalışmalarımızı yürütmeye gayret edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği şekilde, kibirden uzak, tevazu ve samimiyetle gönüllerde kalmanın yollarını arayacağız.

 

-"KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLMAYA ADAYIZ"

 

"Kimsesizlerin kimsesi olmaya adayız. Sevmek ve sevilmek, güvenmek ve güvenilir olmak, samimi olmak ve samimiyetle karşılık bulmak, çalışmak, vefakar ve cefakar olmak… Bütün bunları hayatımıza hakim kılmaya azimliyiz. Yabancılaştırmayan, ötekileştirmeyen, ayrıştırmayan, aşağılamayan, hafife almayan bir anlayışla halkımıza hizmetkar olmaya azimliyiz. Seçildikten sonra görünmez olma anlayışı yerine, seçildikten sonra her yerde daha çok görünür olma ve vatandaşlarımızla hemdert olma, hemhal olma anlayışıyla, ulaşılabilen, erişilebilen, denetlenebilen bir 'dost şehir' oluşturma gayretinde olacağız. Bir şehrin yönetiminde gönül varsa, orada gönül belediyeciliği yapılıyorsa, orası, her şeyden önce; engelli, yaşlı, yetim-öksüz ve çocuk dostu şehir olmalıdır. Sonra bu şehir; aile, kadın, yabancı, yoksul, çevre, hayvan dostu şehir olmalıdır. Böyle bir şehir, aynı zamanda, şefkat ve merhamet şehridir de. Yani, fıtratın şehridir. 'Bir kavmin efendisi ona hizmet edendir' nebevi ilkesiyle hayata baktık. Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği Gönül Belediyeciği ilkesi bağlamında; belediye işi yapmayı gönül yapmak, belediye işinde olmayı gönülde olmak, belediyeci olmayı gönül insanı olmak olarak anlayıp gereğini yapacağız inşallah. Belediyecilik hizmetlerinde basının önemli bir yeri var. Hem yapılan çalışmaların halkımıza doğru şekilde anlatılmasında, hem de halkımızın beklentilerinin yönetime aktarılmasında önemli fonksiyon yükleniyorsunuz. Sizlerle ve tüm halkımızla uyum içerisinde Adıyaman’ımıza hizmete kararlıyız. göreve hazırız. gayret bizden, başarı Allah’tandır."

 

Başkan Adayı Kılınç, daha sonra sinevizyon gösterisi ile projeleri hakkında bilgi vererek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yorum Yaz