Alperen ocaklarından Azerbaycan ordusuna destek

Alperen ocaklarından Azerbaycan ordusuna destek

Adıyaman Alperen Ocakları İl Başkanı Kürşat Sarı, kardeş ülke Azerbaycan ordusuna destek amaçlı 20 gönüllü ocak mensubu ile Azerbaycan'a gitmek için devlet yetkililerinden izin istediklerini açıkladı.

 

Başkan Sarı, yaptığı yazılı açıklamada, "Cani Ermenistan devletinin çoluk, çocuk demeden yaptıkları zulümlerin hala devam etmektedir."dedi.

 

İşgal altındaki öz Azerbaycan topraklarından hala çekilmediklerini ifade eden Sarı, "Ve buna Azerbaycan halkı kadar biz Türkiye Cumhuriyeti içindeki turancı fikriyatta sahip Alperenlerinde buna sessiz kalmayacağını ve öz gardaşlık hukuku için Azerbaycan'a gitmek istiyoruz. İnşallah izin verilirse  hazırlıklarımızı kısa sürede bitirip gerekli  izinler alındıktan sonra maddi ve manevi destek için Azerbaycan gideceğiz. Alperenlerin ve Türk halkının sözde değil özde kardeşliği göstereceğiz."şeklinde kaydetti.

 

Türkiye düşmanlarının ürettiği provakatif söylemlere CHP’nin sahip çıktğı ileri süren Sarı,açıklamasında şunları dile getirdi:

 

"Türkiye ve Azerbaycan arasındaki kardeşlik duygusuna zerre miktarında zarar veremez.Tüm dünya bilir ki biz Azerbaycan ile ezelden ebede “Bir millet iki devlet” şiarıyla hareket ederiz.CHP’nin takındığı bu tutum başta CHP  tabanındaki vatandaşlarımız olmak üzere tüm milletimizi derinden yaralamıştır.Bütün bu söylemleriyle ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyenlerin değirmenine su taşıyan CHP zihniyetini esefle kınıyorum.Milli meselelerde küçük hesaplar peşinde olan CHP yönetimine okuması, anlaması ve ders çıkarması için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözünü hatırlatmak isterim,"Azerbaycan'ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir."

 

Yorum Yaz