Atız; Amacımız Adıyaman da Daha Fazla İstihdam Sağlamak

Atız; Amacımız Adıyaman da Daha Fazla İstihdam Sağlamak
Adıyaman’da üretilen mermerler, Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerine ihraç ediliyor. Madenler, kalitesiyle de adından söz ettiriyor.

Türkiye mermer rezervinin yaklaşık yüzde 15’inin bulunduğu kentte, son yıllarda bu alanda yapılan yatırımlar dikkati çekiyor. Şehrin ihracatında ilk sıralarda yer alan mermer, blok halde Çin başta olmak bir çok ülkeye gönderiliyor.


Kentte maden ocağında çıkarılan mermerler, blok halde ya da işlenerek Mersin Limanı üzerinden ihraç ediliyor.


Adıyaman Mermerciler ve Madenciler Derneği Başkanı Coşkun Atız, “Geçtiğimiz günlerde yaşanan Terör olayının mermer ocaklarında olması bizleri üzdü. Mermer ocağında yaşanan olayın failleri terör örgütü mensupları yapılan operasyonda öldürüldü. Bu bizi sevindirdi. Güvenlik görevlileri askerlerimiz gerekeni yaptılar. Hepsine teşekkür ederim. Bizleri mutlu ettiler. Bunların inşallah kökünü kuruturlar. Olay akşamı ben Ankara’daydım. Telefonla aradılar. Derneğimize bağlı bir ocağın teröristler tarafından yakıldığını haber verdiler. Tabi bu olay bizi üzdü. İnşallah bu olayların tekrarı olmaz. Biz her zaman terörün ve teröristin karşısındayız. 10 Milyon TL’lik zarar oldu. Ama ocağımız çalışıyor. Çalışmaya devam edecek. Ben 10 yıldır Adıyaman’dayım. 10 yıldır bize herhangi bir tehdit olmamıştır. Bu ilkti inşallah son olur” dedi.


Adıyaman istihdamını mermer ocaklarının önemli katkı sunduğunu belirten Atız, “Bizim şuan toplam bin 500 çalışanımız var. Ülkeye yıllık 100 milyon dolar gibi girdimiz var. Aylık 5 milyon dolar gibi Adıyaman’a bir girdi. Tabi bunun içinde tamirci diğer kalemler yok. Konaklama, Nakliye giderleri bunlar hariç. Bunları da içine eklersek bu 10 milyon dolar bulur. Bizim amacımız daha fazla işçi çalıştırıp ülkemize, bölgemize daha fazla istihdam sağlamak” açıklaması yaptı.

Haber Merkezi

Yorum Yaz