Av. Varan Baro Başkanlığı için adaylığını açıkladı

Av. Varan Baro Başkanlığı için adaylığını açıkladı

Adıyaman Barosu Başkan Adayı Av. Hakan Varan, konuya ilişkin, "Mesleki açıdan zor günler yaşıyoruz." dedi.

Av. Varan,-23 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Adıyaman Barosu Olağan Genel Kurulu'nda  Baro Başkanlığını açıkladı.

Av. Hakan Varan açıklamasında, mesleki açıdan zor günler yaşadıklarını belirterek, "Bildiğiniz üzere ülkemiz son yıllarda zorlu hukuk sınavlarından geçmiş; ne yazık ki çoğunda hukukun üstünlüğü ilkesi arka planda bırakılmıştır. Gerek demokratik ve çok sesliliği şiar edinmeyen adımlar yüzünden, gerekse atılan bu yanlış adımlara gösterilemeyen tepkiler sebebiyle mesleki açıdan zor günler yaşamaktayız."dedi. 

"Yaşanılan bu zor günlerde mesleğimizin, özelikle barolarımızın kıymeti bir kez daha anlaşılmış; hukukun bertaraf edildiği çoğu durumda, alınacak kötü sonuçların önüne geçilmeye çalışılmıştır" diyen Varan, şunları ifade etti:

"Her ne kadar hukuk ayaklar altına alınsa da, hukukçular olarak gösterdiğimiz müşterek tavır hukuk tarihinde yerini almış, hukukun üstünlüğü için sergilemiş olduğumuz tutum ve vermiş olduğumuz onurlu mücadelenin yine müşterek ve kesintisiz bir şekilde ortaya koyulması gerektiği anlaşılmıştır. 

Bizler, avukatlar olarak dünyanın en onurlu ve en zor mesleklerinden birini icra ediyoruz. Bu zorluk, hukukun üstünlüğü bilincinin yeteri kadar gelişmediği toplumlarda daha da ağır koşulları beraberinde getiriyor. Ancak mesleğimize ilişkin biriktirdiğimiz değerler ne denli aşındırılmış olsa da, avukatlığa özgü hiç tükenmeyen umutlarımız var. Ülkemizin hukukla olan imtihanının devam ettiği bu günlerde, her türlü zorluğa karşın görevimizi layıkıyla ifa ediyor, hukuk devleti ve yargı bağımsızlığını egemen kılma yolunda hep birlikte emin adımlarla mücadele ediyoruz. 

Bütün siyasi yönelimlerden arındırılmış olarak hukukun üstünlüğü ve avukatların yargıdaki etkin rolünün anlaşılması mücadelesinde çaba gösteren, meslek onurumuzun ve itibarımızın korunması ile mesleki sorunlarımızın çözüme kavuşturulması için mücadele eden, tüm hak ihlallerinin adil yargılanma ilkesi ışığında adaletle nihayete erdirilmesini kendisine ilke edinen bir baro için; 22-23 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Adıyaman Barosu Olağan Genel Kurulu'nda Baro Başkanlığına aday olduğumu bildiriyor, siz kıymetli meslektaşlarımın dayanışma ve desteklerini bekliyorum."

 

Yorum Yaz