Başkan Akbilek; Kadına Şiddete Hayır

Başkan Akbilek; Kadına Şiddete Hayır

İGC Başkanı Akbilek; Toplumsal Huzur ve Barışın Sağlanabilmesi, Kadınların Eşitliğinden ve Özgürlüğünden Geçmektedir

 

Adıyaman İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Mehmet Cihan Akbilek; Kadına yönelik şiddetle mücadele günü kapsamında bir mesaj yayımladı.

 

Adıyaman İGC Başkanı Akbilek Mesajında “Birleşmiş Milletler’in 1999 yılında kadına yönelik şiddet olgusunun toplumda farkındalık görmesi amacıyla ilan ettiği bugünde, şiddete karşı sessiz kalmak, göz yummak veya görmezden gelmek asla mümkün değildir. 

 

Bizler kadına değer veren bir dinin mensuplarıyız. Dünyanın neresinde olursa olsun kadınlara, kız evlatlarımıza yönelik işlenen vahşice katliamlar bizleri derinden üzmektedir. 
Günümüzde insanlığın en önemli sorunlarından biri olan kadına yönelik şiddet, farklı görünümleriyle tüm dünyada varlığını devam ettirmektedir. Kadınların temel hak ve özgürlüklerinin kullanımını engelleyen, toplumsal kaynaklardan yararlanmalarını sınırlandıran, genel olarak toplumsal ve ekonomik gelişme üzerinde olumsuz etkiler yapan kadına yönelik şiddetle, çağdaş dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkin mücadele edilmektedir.
Kadınların şiddet ve eşitsizliklere karşı verdiği her çaba ve atılan her adım tüm toplumca desteklenmelidir, çünkü toplumsal huzur ve barışın sağlanabilmesi, kadınların eşitliğinden ve özgürlüğünden geçmektedir. Kadınlarımızın fiziki ve psikolojik şiddetten uzak, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir hayat geçirmelerini temenni ediyor ve kendilerine saygılarımı iletiyorum. ”dedi.

Yorum Yaz