Başkan İnan: 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutladı

Başkan İnan: 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutladı

Başkan İnan: Basın çalışanları bir sağlık çalışanı, bir emniyet mensubu kadar değerli ve kıymetlidir

Yaman Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Adıyaman Faal Gazetecileri Başkan Yardımcısı İbrahim İnan,'10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle mesaj yayımladı.

"Anadolu'da gazetecilik yapmak çok daha zordur"

Pandemi döneminde gazetecilerin zorlu görev üstlendiğini ve cephede savaşan asker misali görev yapan gazetecilerin zorlu şartlarda halkı doğru bilgilendirmeye çalıştıklarının altını çizen Başkan İnan, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Dünyaya evde kal çağrıları yapılırken, basın emekçisi arkadaşlarımız dünyanın dört bir tarafında sahada aktif çalışmaya devam etmiş, Kovid-19 süreci ile ilgili tüm olup bitenleri, evimizin içine kadar ulaştırmayı başarmıştır. Dolayısıyla, basın emekçilerinin bu süreçteki rolü, bir sağlık çalışanı, bir emniyet mensubu kadar değerli ve kıymetlidir. Nitekim, dünya genelinde 20 binin üzerinde meslektaşımız Kovid-19’a yakalanmış, yine dünya genelinde 600’ün üzerinde, Türkiye’de 20, Adıyaman'da ise bir meslektaşımız hayatını kaybetmiştir. 2020 yılında kaybettiğimiz gazetecilerin büyük çoğunluğu Anadolu’da görev yapan gazetecilerdir. Ortaya çıkan sonuçlar da gösteriyor ki, Anadolu'da gazetecilik yapmak çok daha zordur."

Bir toplumun bilinçlendirilmesinde önemli bir görev üstlenerek, etik değerleri kaybetmeden, tarafsız, şeffaf habercilik anlayışı içinde görevlerini yerine getiren basın mensuplarının, önemli meslek gruplarından olduğunu belirten İnan, "Gazetecilik; fedakârlık, sorumluluk isteyen ve zor şartlar altında yapılan önemli bir meslektir. Meslek ilkeleri ve değerlerini ön planda tutarak kamuoyunu doğru bilgilendiren, görevlerini büyük bir emek ve hassasiyetle yerine getiren basın mensuplarımızın çalışmaları takdire şayandır."dedi.

"Gelir kaynaklarının sekteye uğramaması gerekiyor"

Basın sektörünün ayakta kalabilmesi için gelir kaynaklarının sekteye uğramaması gerektiğini vurgulayan İnan, sözlerini şöyle tamamladı:
"Ancak ne acıdır ki, pandemiden etkilenen bütün sektörler, ilk olarak basın-yayın sektörleri ile ilgili gider kalemlerinin üzerini çizmek durumunda kalmıştır. Dolayısıyla, basın sektörü, pandemi döneminin en fazla sıkıntı yaşayan sektörlerinin arasındadır. Buna rağmen sektörümüz, Kovid-19 süreci başta olmak üzere her konuda kamuoyuna haber ulaştırmaya devam etmiş, yani asli görevini ve sorumluluklarını hiçbir zaman unutmamıştır. Pandemi döneminde basın emekçileri yaşadığı sorunların başında ise internet ulaşım ve gelir gider olduğu gibi bu anlamda basın emekçileri için ekonomik destekler çıkartılması elzem duruma gelmiştir. 
Bu duygu ve düşüncelerimle, tüm meslektaşlarımın bu önemli gününü kutluyor, hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır dilerim."