Başkan Turanlı: 101 Milyon Borç Devraldık

Başkan Turanlı: 101 Milyon Borç Devraldık
Adıyaman'ın Kahta ilçesi Belediye Başkan İbrahim Yusuf Turanlı, gazetecilerle istişare ve değerlendirme toplantısında bir araya gelerek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Adıyaman'ın Kahta ilçesi Belediye Başkan İbrahim Yusuf Turanlı, gazetecilerle istişare ve değerlendirme toplantısında bir araya gelerek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

 

Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, toplantının kimseyi karalama ve siyaset toplantısı olmadığını ifade etti.

 

Şeffaf belediyecilik gereği yapılan her şeyi paylaşarak 5 yılı iyi değerlendirmek istediklerini vurgulayan Turanlı, açıklamasını şöyle sürdürdü:

 

“AK Parti Kahta Belediye Başkan Adayı Engin Akel’in, ‘İşçilerimizin üzerinden ellerini çek’ açıklamasını büyük bir talihsizlik olarak görüyorum. Çalışmayan işçiler varsa bunlarla ilgili yasal işlemin yapın demesini beklerdim. Yollarımız köstebek yuvasına dönüşürse, çöpümüz toplanmazsa bir belediye başkanı ile ilgili çok şeyler konuşulur. Çünkü bir belediyenin asli görevleri bunlardır. Her türlü eleştirilere açığız, daha iyisini yapmak için sizlerin önerilerine ihtiyacımız var. 2009-2014 yılları arasında gelir-gider ve borçlanma ile ilgili bilgi vermek istiyorum.”

 

- "101 MİLYON 435 BİN 590 LİRA BORÇ DEVRALDIK"

 

Turanlı, “12 milyon 987 bin 581 lira ile belediye başkanlığını devrettik. 2014-2019 yılları arasındaki toplam borç olan 101 milyon 435 bin 590 lira ile devralmış bulunuyoruz. Tabii bu borca içinde Arıtma Tesisi ve yasal faizler dahildir. Adıyamanımızın seçilmiş olan 5 milletvekili var. Onlara projelerimizi götürüp, istişare edeceğiz. Kommagene Festivali’nin Nemrut’un tanıtımına değil, bölge de yaşatılmasına ihtiyacı vardır. Nemrut herkesçe tanınan ve bilinen bir tarihi değerdir. Kommagene Festivali’ni 2009 yılında başlatmak istedik fakat talihsiz olaylar yaşandı. Çöp sorunu tamamen çözülmüştür. İçme suyu ile ilgili olarak, Haydaran bölgesinde meydana gelen heyelanlardan dolayı biraz mağduriyet yaşandı. Sağlıklı, kesintisiniz ve içilebilir bir suyu halkımıza ulaştırmak için yoğun mesai harcıyoruz. Değirmenbaşı bölgesinde bulunan suyumuzu da alternatif olarak hazır konuma getireceğiz. Kahta’da bundan sonra bir su sıkıntısı yaşanmayacaktır.”ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz