Başkan Ünal: Vatandaşın Alım Gücü Yok

Başkan Ünal: Vatandaşın Alım Gücü Yok
Adıyaman Kuyumcular Derneği Başkanı Bekir Ünal, piyasada istikrarının sağlanamadığını belirterek, altın ve doların yükseleceğini kaydetti.

Adıyaman Kuyumcular Derneği Başkanı Bekir Ünal, piyasada istikrarının sağlanamadığını belirterek, altın ve doların yükseleceğini kaydetti.

 

Ünal, “Altın şuanda 24 ayar 241 liradan 242 liraya dayanmakta piyasanın istikrarı sağlanmadığı için altının doların böyle yükseleceğini görüyoruz inşallah istikrar sağlanır altında piyasada  rahatlar bizde onu bekliyoruz. Kuyumcu esnafı olarak şuanda vatandaşlarımız bir tane çeyrek altın 400 lira yazık bu memlekete 400 lira bir düğüne götürmek gerçekten çok zor ben bir kuyumcu olarak isterim ki şuanda çeyrek 150 liraya düşsün ki en azından sirkülasyon olur en azından vatandaş alır satar bizde iş yapmış oluruz.”dedi.

 

-“VATANDAŞTA BİZDE ÇOK SIKINTI ÇEKİYORUZ”

 

Ünal, şöyle devam etti:

 

“Altın yükseldiği zaman çok altın geliyor, alışa paramız yetmiyor sıcak paramız yok. Şuanda gerçekten vatandaş da bizde çok sıkıntı çekiyoruz. Piyasa da zaten para yok esnaf şuanda durgun vaziyette. Şuan düğün sezonuda aynen bu şekil olacağını düşünüyorum çünkü vatandaşın alım güçü yok 5 çift bileşik alacağına 2 çift bileşik almak zorunda kalacak. 20 gram bilezik 5 bin civarıdır. Yani, vatandaşta çok zorlanıyor, bizde bu konuda çok sıkıntı çekiyoruz. İnşallah piyasanın düzelmesini istiyoruz dengeli bir seyir olursa hem vatandaş için hem esnaf için uygun bir iş olur. Seçimden sonra Ankara, İzmir, İstanbul gibi büyük şehirlerin belediye seçimlerinden dolayı pek bir istikrar sağlanamıyor o yüzden piyasada ister istemez dalgalı oluyor. Tabi doların yükselmesi Türkiye'nin Ekonomisi ile ilgili değil, bütün dünyada dolar yükseliyor. İşte Amerika, dünyanın jandarmalığına soyunduğu için ister istemez ekonomisi de düştü, bütün dünyayı kendine hakim etmeye çalışıyor.”diye konuştu.

Yorum Yaz