Çatan: Esnaf Zor Durumda Devlet Her Esnafa Can Suyu Vermeli

Çatan: Esnaf Zor Durumda Devlet Her Esnafa Can Suyu Vermeli

Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Mehmet Çatan, “Tüm dünyayı saran Covid-19 hastalığında dolayı esnaflar büyük bir mağduriyet yaşıyor.”dedi.

 

Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Mehmet Çatan'a ziyarette bulunan Kahta Gerçek Gazetesi Muhabiri Hasan Kaya, AA Kahta Muhabiri İsmail Kaya ve DHA Kahta temsilcisi Şevket Bozkurt. Başkan Çatanı, ziyaret ederek bazı açıklamalarda bulundu.

 

Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Mehmet Çatan; açıklamasında, esnafın salgın dolayısıyla alınan tedbirlerden etkilendiğine işaret ederek, geçen sene mart ayından bu yana tamamen ya da kısmi olarak kapanan işletmeler sağlın nedeniyle esnafın zor durumda olduğunu belirtti.

 

ÇATAN; “ Özelikle Düğün salonlar, Cafeler, Spor salonlar, gibi iş yerleri kapanan ve çalışma saatleri sınırlandırılan esnafın vergi, prim, kredi, kira ödemeleriyle elektrik, su ve doğal gaz faturalarını ödemekten zorluk çektiğini aktardı. ÇATAN; ”Esnafımızla bu esnaf kesimlerimize ivedilikle nakdi destek tekrar sağlanmalı. Dükkanını, iş yokluğundan kapatmak zorunda olan esnafımızın ayakta kalabilmesi için, en az 20 bin Tl. faizsiz 6 ay süreyle ya da salgın bitene kadar, kredi sağlanmalıdır.” dedi.

Yorum Yaz