CHP Heyeti Adıyaman’da İncelemelerde Bulundu

CHP Heyeti Adıyaman’da İncelemelerde Bulundu
CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu ile CHP PM üyeleri Pınar Uzun, Erbil Aydınlık ve CHP Adıyaman İl ve ilçe örgütleri, belediye meclis üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları üyelerinden oluşan CHP Heyeti Adıyaman’daki doğa hakları ihlallerini incelemek üzere yerinde incelemeler yaptı.

 

 -“HALK SAĞLIĞI HİÇE SAYILIYOR”

 

CHP heyeti ilk olarak Sitilce’de hastaneye yaklaşık 400 metre uzaklıktaki Adıyaman merkez ve merkeze bağlı köylere ait katı atıkların depolandığı alanı ziyaret etti.

 

Şehrin kanalizasyon sularının arıtılmadan Atatürk Barajı’na karıştığına dikkat çeken heyet etrafa mikrop ve kötü koku saçtığını, bölgede sıtma hastalığının yaygın olduğunu, 45 büyükbaş hayvanın telef olduğuna dair vatandaşlardan şikayet geldiğini, halk sağlığını hiçe sayan politikalar ve gerekli önlemlerin alınmaması sonucu karşılaştıkları manzaranın vahim olduğunu kaydetti.

 

Yaylakonak Belediye Başkanı ve Çelikhan'a bağlı Pınarbaşı Belde Başkanı’nı ziyaret eden heyet, etkin çözümler için yerel yönetim politikaları doğrultusunda yöredeki sorunların, yaşanan sıkıntıların nasıl çözülebileceği hakkında görüş alışverişinde bulundu.

 

Adıyaman’a bağlı Bağlıca köyünde bulunan Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır İşletmeleri’nde yapılan incelemede, tesisin Tutdere isimli dere yatağını betonlaştırdığı, köylülerin tarlalarına geçiş yolunu kapattığı tespit edildi.

 

Köylülerin tarlalarına gitmek için tesisten izin almak zorunda bırakıldığı belirtildi. Bölgede ayrıca baraj gölü altında kalma ihtimali bulunan yerleşim yerleri ve tarım alanları yer aldığı kaydedildi.

 

-“İNSANLIK TARİHİNİN MİRASINA SAHİP ÇIKALIM”

 

İncelemelerine Yaylakonak beldesindeki kömür arama madeninde ve balık çiftlikleri nedeniyle tehdit altında olan Çelikhan yüzen adalarda devam eden CHP heyeti, daha sonra Kahta Çayı üzerinde kurulması planlanan HES projesinin inşaat alanında incelemede bulundu.

 

Nemrut Dağı Milli Parkı sınırları içerisinde bulunan Kahta çayı üzerinde kurulmak istenen HES Projesinin, insanlığa binlerce yıl ev sahipliği yapmış tarihi mağaraların yanı başında şantiye sahası yer almasını, Doğal SİT alanı içerisinde kurulmasını eleştiren CHP heyeti yetkililere çağrıda bulundu:

 

“İnsanlık tarihinin en önemli miraslarından olan Nemrut’a sahip çıkalım.” CHP heyetinin inceleme ziyaretinin sonuçları, tespitler ve çözüm önerilerinin yer aldığı rapor önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacak.

Yorum Yaz