Çiftçinin Mağduriyet İddiası Asılsız Çıktı

Çiftçinin Mağduriyet İddiası Asılsız Çıktı
Adıyaman'ın Samsat ilçesinde pamuk üretimi yapan çiftçilerden Ali Solmaz'a ait, geçtiğimiz hafta bir internet sitesinde yer alan

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde pamuk üretimi yapan çiftçilerden Ali Solmaz'a ait, geçtiğimiz hafta bir internet sitesinde yer alan, "Mağdur çiftçiden AKEDAŞ' a tepki: Suruçluyum diye Suruçlunun borcu benden isteniyor" başlıklı haberde belirtilen iddianin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

 

AKEDAŞ'tan edinilen bilgiye göre, haberde yer alan konunun aslının bahsedilenden çok farklı olduğunu ortaya çıktı.

 

-"ÇİFTÇİNİN ELEKTRİK ŞİRKETİNE 2019 YILINA AİT 260 BİN TL BORCU MEVCUT"

 

Alınan bilgilere göre,

"Haberde adı geçen ve fotoğrafı bulunan, ismi Ali Solmaz, olarak belirtilen çiftçinin elektrik şirketine 2019 yılı tarımsal sulama kullanımına ait 260 bin TL borcu mevcut. Bu borç ile ilgili herhangi bir ödeme gerçekleştirmeyen abonenin, ödeme yapması talep edilmiş. Haberde iddia edildiği gibi şahıstan bir başka Suruçlunun değil, şirkete daha önce sunmuş olduğu dilekçesinde de belirttiği gibi kendisinin kullanmış olduğu elektriğin karşılığı oluşan ve ödenmeyen borcu istenmiş."

 

-ÇİFTÇİ SOLMAZ'IN İDDİASI

 

Bir haber sitesinde yer alan habere göre, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden gelip Adıyaman'ın Samsat ilçesinde pamuk üretimi yaptığını söyleyen Ali Solmaz, 10 yıldan bu yana elektrik faturasını hiç aksamadan ödediğini ancak bu ay kesilen elektriğinin kesilme nedenini öğrenmeye gidince AKEDAŞ  yetkililerinin kendisine, "Senin Suruçlu bir hemşehrinin borcu var. Onu bulup borcu ödemezsen elektriğini açmayız." dediklerini iddia etmişti. İddiaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Yorum Yaz