Cihan'ın Karaciğer'i 13 Yaşındaki Çocuğa Umut Oldu

Cihan'ın Karaciğer'i 13 Yaşındaki Çocuğa Umut Oldu
Adıyaman'da, böbrek yetmezliği ve kalp rahatsızlığı nedeniyle yaşamını beyin ölümü gerçekleşen 21 yaşındaki Cihan Uğur'un karaciğeri

Adıyaman'da, böbrek yetmezliği ve kalp rahatsızlığı nedeniyle yaşamını beyin ölümü gerçekleşen 21 yaşındaki Cihan Uğur'un karaciğeri, 13 yaşındaki bir çocuğa nakledilecek.

 

Kent merkezinde yaşayan kalp hastası Cihan Uğur, 6 gün önce rahatsızlanınca tedavi için Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

 

Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Uğur, dün gece geç saatlerde doktorların tüm çabasına rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Organ Nakil Merkezi yetkilileri gencin ailesiyle görüştükten sonra aile evlatlarının karaciğerini bağışlama kararı aldı.

 

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özel Tıp Merkezi’ne gelen Prof. Dr. Fatih Özdemir başkanlığındaki ekip, yaklaşık 3 saat süren operasyonla Cihan Uğur'un karaciğerini aldıktan sonra organ 13 yaşında bir hastaya nakletmek üzere Malatya'ya götürüldü.

 

Organ naklinin önemine değinen Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 21 yaşındaki Uğur'un yaklaşık 6 gün önce kalp kapağındaki rahatsız nedeni ile kalbi durduğu için 112 ekipleri tarafından müdahale edilip hastaneye getirildiğini ifade etti.

 

Cihan Uğur tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadığını belirten Dr. Doğan, "Hastamızın kronik böbrek yetmezliği nedeni ile tedavi gören bir diyaliz hastamız ailesi organ naklinin önemini bildiği için organ nakli konusunda olumlu davranıp organ nakline izin verdiler. Malatya'dan gelen ekibimiz yapılan tetikler sonrasında karaciğer nakli için bir hastaya şifa olmak adına karaciğerini alarak organ naklini gerçekleştirdiler. Cihan Uğur karaciğeri 13 yaşındaki bir çocuğumuza umut olacak."dedi.

Yorum Yaz