Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Adıyaman'da

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Adıyaman'da

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Adıyaman ziyaretinde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

 

Ali Babacan, parti yöneticileriyle birlikte partisinin ilk kongresine katıldı.  Rabat Otelde kongre öncesinde sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle toplantı yapıldı. Toplantıda konuşan Ali Babacan, farklı sivil toplum kuruluşlarınızın Adıyaman’da yaşayan farklı kesimlerin temsilcileri olan başkanlara toplantıya katıldıkları için teşekkür etti.

 

Babacan konuşmasında, “Bugün sizlerle birlikte Adıyaman 1. il kongresini birlikte olmak çok büyük mutluluk Adıyaman’ın bütün renklerini  temsil eden davetli grubu ile birlikte olmak büyük mutluluk. Bizlerle birlikte olduğunuz için teşekkür ediyorum. Deva Partisi 2020 Mart ayında kuruldu, kuruluşundan bu yana yoğun bir şekilde Türkiye’nin dört bir yanında teşkilatlanıyor. 81 ilin 77’sinde kurucu heyetimizi yaptık, yoğun bir şekilde ilçe kongrelerimizi yapıyoruz. Olağan üstü bir gelişme olmazsa 41 il geçip 6 aylık seçimlere hak kazanan bir siyasi parti olmayı hedefliyoruz

 

Deva Partisi kurulmadan önce çok üzün istişareler yaptık, toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldik istişarelerde bulunduk. Türkiye’nin her coğrafyasına arkadaşlarımızı gönderdik, vatandaşları dinledik ve şunu gördük ki Türkiye de vatandaşlarımız artık mevcut siyasi yapıdan uzaklaşıyor, mevcut siyasiler ilgi çekmiyor. Daha iyi bir Türkiye bekleyişi kalmamış, muhalefet partisini destekleyeneler baktık, nasıl bir Türkiye görmek istiyorsunuz sorusunu cevap alamadık ve onun için Deva partisini kurduk” dedi.

 

Babacan, Türkiye’nin her kesimine hitap eden herkesin ortada buluştu bir siyasi parti kurduklarını belirterek, “İlk önce özgürlüklerle başlıyoruz, ifade özgürlüğü, inanç özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü, teşebbüs özgürlüğü, evrensel standartlarda oluşturmak ve yaşatmak için çalımalar başlattık.

 

Vatandaşlarımızın çok sık kullandığı adalet herkes adalet istiyor, herkes adaletin olmadığından bahsediyor. Adalet aynı zamanda sosyal adalet gençlerimizin fırsat eşitliğine sahip olması gerekir. İş dünyasındaki insanlarımızın adil bir eşitliğe sahip olması gerekir. Kadınlarımızın, gençlerimizin iş ararken fırsat eşitliğinden faydalanması gerekir” diye konuştu.

 

Babacan daha sonra basın mensuplarıyla biraraya gelerek görüş ve önerilerini dinledi.  Babacan buradaki istişare toplantısının ardından partisinin 1. Olağan kongresine katıldı.

 

Kurucu başkan Uğur Dündar’ın tek aday olduğu kongrede yeniden başkan seçildi.

Yorum Yaz