Ekmeğini Ağaç Soyarak Kazanıyor

Ekmeğini Ağaç Soyarak Kazanıyor
Kereste ustası Yasin Karasu, kavak ağaçlarını soyarak kazandığı parayla geçimini sağlıyor.
Kereste ustası Yasin Karasu, kavak ağaçlarını soyarak kazandığı parayla geçimini sağlıyor.


Sabahın erken saatleri itibariyle kavak ağacı soyma işinin akşam saatlerine kadar sürdüğünü söyleyen Yasin Karasu, inşaat sektörü için üretilen kavak ağacı soyma işinde birçok kişinin geçimini sağladığını söyledi.


Kavak ağacı kabuklarının soyularak işlemeye hazır hale getirildiğini ifade eden Karasu, ağaçların, inşaat sektöründe kalıp işinde ve köylerde ahır yapımında kullanıldığını belirtti.


Soyulan kavak ağaçları için en çok talebin Batman, Mersin, Adana, Şanlıurfa, Gaziantep ve Diyarbakır'ın ilçelerinden geldiğini ifade eden Karasu soyulmuş ağaçların için en çok iç piyasadan talep gördüğünü söyledi.


Ağaç soyma işinin Nisan ayında başlayıp Aralık ayına kadar sürdüğünü ifade eden Yasin Karasu, şöyle konuştu; "Bir kişi günde yaklaşık 100-150 ağaç soyabiliyor. Bir yetişkin bu işten günde 40-50 TL kazanıyor. Çocuklar ise günde 10 ile 20 TL kazanıyor. Çalışanlar ne kadar çok ağaç soyarsa o kadar fazla para kazanıyor. Adıyaman'da işsizlik yoğun"Sabahın erken saatinde gelerek akşama kadar kavak odunu soyan Karasu, geçimini bu işten sağladığını söyledi.

BHA

Yorum Yaz