Emniyet Müdürü Alper'den Törende Babasına Sürpriz

Emniyet Müdürü Alper'den Törende Babasına Sürpriz
Türk Polis Teşkilatı'nın 174. Kuruluş Yıl Dönümü nedeniyle düzenlenen programda konuşan İl Emniyet Müdürü Metin Alper, emekli polis babasını arayarak duygu dolu anlar yaşandı.

Türk Polis Teşkilatı'nın 174. Kuruluş Yıl Dönümü nedeniyle düzenlenen programda konuşan İl Emniyet Müdürü Metin Alper, emekli polis babasını arayarak duygu dolu anlar yaşandı.

 

Valilik önünde düzenlenen törene, Adıyaman Valisi Aykut Pekmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Adıyaman Emniyet Müdürü Metin Alper, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M.Talha Gönüllü, STK temsilcileri ile polis ve vatandaşlar katıldı.

 

Tören’de, Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından minik öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine dair şiirler okundu.

 

Adıyaman İl Emniyet Müdürü Metin Alper, burada yaptığı konuşmasında, Bayrağımızın sevdası ile ay yıldızımın gökte dalgalanması için, nazarını ebediyete dikerek kuruluna Türk Polis Teşkilatımızın 174 Kuruluş Yıl Dönümümüzü kutlamak için bugün burada toplandıklarını söyledi.

 

Bu mutlu aynı zamanda gurur dolu günde birlikte olmanın kendilerine ayrı bir onu verdiğini belirterek, şöyle devam etti:

 

“174 yıldır milli birlik azmine sahip bir ruh ve irade taşıyan, hukuk ilkelerine bağlı personellerimizle birlikte ülkemizi ve milletimizi Türk Polis Teşkilatımızı medeniyetler üzerine çıkartmak yolunda kat ettiğimiz mesafenin farkında ve daha ileri gitmenin her zaman azmindeyiz. Türk Polis Teşkilatımız toplumda huzuru ve düzeni sağlamak, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma kanunun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevler göstermiştir. Ülkemizin vatandaşlarımızın ve hasleten Adıyaman’ın huzuru bizim en tabi en haklı gururumuzdur. Meşakkatli bir görev yerine getiren ve ülkemizin huzuru için tüm gücü ile çalışan emniyet teşkilatı çağın gerekleri ve hukukun üstünlüğü prensibinden ayrılmayan insanlar haklarına saygı çerçevesinde canı pahasına hizmetine devam etmektedir. Bizler biliyoruz ki halkın güven ve desteğini almadan hiç bir kurum ve kuruluşun, başarılı olması mümkün değildir. Ancak birlikte el ele vererek ülkemizde ve Adıyaman’da oluşturduğumuz bu huzur ve güven ortamı bozmak isteyenlere kesinlikle müsaade etmeyeceğiz.”

 

-"ASLAN GİBİ BİN 700 EVLADIMIZDA BAYRAĞIMIZI ADIYAMAN'DA TAŞIYOR"

 

 Konuşmasında sonra Adıyaman İl Emniyet Müdürü Metin Alper Düzce göreve başlayıp Nevşehir’de emekli olan 88 yaşındaki emekli polis memuru olan babası Servet Alper’i telefonla arayarak polis haftasını telefonla arayarak kutladı.

 

Alper, babası ile konuşmasında, "Polis teşkilatımızın polis gününü kutluyoruz. Baba sende bu teşkilata çok yıllar hizmet ettin, 1954 yıllında bu teşkilatta başladın. Babacım ben 1974 yılında sen Nevşehir’in Emniyet Müdürlüğü’nün bayrağını taşırken 4 yaşında bir çocuk olarak senin arkadan koştuğumu çok iyi hatırlıyorum. Ve bugün o bayrağımızı, o sancağımızı aslan gibi yiğitler, aslan gibi bin 700 evladımızda bayrağımızı Adıyaman’da taşıyor. Ben bu vesile ile babacım ellerinden öpüyorum, seninde polis gününü kutluyorum."dedi.
Yorum Yaz