Ermeni Grup'tan Nemrut Dağı'nda Barış Çağrısı

Ermeni Grup'tan Nemrut Dağı'nda Barış Çağrısı
Ermenistan eski milletvekili Aragats Ağoyan’ında bulunduğu 40 kişilik Ermeni grup, Dünya'nın 8. Harikası Nemrut Dağı zirvesinde

Ermenistan eski milletvekili Aragats Ağoyan’ında bulunduğu 40 kişilik Ermeni grup, Dünya'nın 8. Harikası Nemrut Dağı zirvesinde davul zurna eşliğinde dans ederek barış çağrısında bulundu.

 

Bu yıl 40'ıncı kez düzenledikleri ve aralarında eski milletvekili Aragats Ağoyan'da bulunduğu 40 kişilik grup, Dünya'nın 8. Harikası olan Nemrut Dağı'nı ziyaret ederek barış çağrısında bulundu.

 

-"DAVUL-ZURNA EŞLİĞİNDE DANS EDEN ERMENİ GRUP, İLGİ ODAĞI OLDU"

 

Devasa heykellerin önünde davul zurna eşliğinde dans eden grup, gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Ermenistan’dan Nemrut Dağı’na gelen Ermeni Grubu yaptıkları dans gösterisinin ardından Nemrut Dağı’nın doğu, batı ve kuzey teraslarındaki dev tanrı heykellerini görüp bol bol resim ve görüntü çekerek ölümsüzleştirdi.

 

Grup adına konuşan eski milletvekili Aragats, Ağoyan, amaçlarının dünyada barış ve kardeşliğin pekiştirilmesi olduğunu belirtti.

 

Ağoyan, Nemrut Dağı'na hayran kaldıklarını belirterek, "Gençlerin burada davul zurna eşliğinde halay çektikleri sırada çok heyecanlandım. Bir an buradaki heykellerin canlanacağını düşündüm. Bu güzel mekanda gençler; milli, kültürel bir gösteri yaparak kardeşlik mesajı vermek ve buradaki insanlar ile tanışıp kaynaşmak istiyoruz. Nemrut Dağı'na ilk defa geldim fakat buralar bana hiç yabancı gelmedi, kendi vatanımız gibi burayı da seviyoruz. Eskiden de atalarımız burada beraber yaşamış, bizlerde onlar gibi tekrar kardeş olarak beraber  yaşamalıyız."dedi.

 

 Nemrut gezilerini tamamlayan gurup buradan ayrılarak Diyarbakır’a oradan da Kars üzerinden Ermenistan’a dönmek üzere ayrıldı

Yorum Yaz