GMDK Başkanı Aydın, Basın Bayramını Kutladı

GMDK Başkanı Aydın, Basın Bayramını Kutladı

AK Parti GMDK Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın; 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

 

 

Milletvekili Ahmet Aydın mesajında, kamu yararını gözeten, tarafsız, bağımsız ve doğru habercilik anlayışını benimseyen, kamuoyunu bilgilendirme görevini ahlaki ilkelerden taviz vermeden yerine getiren basının, demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından olduğunu belirten Milletvekili Aydın; "Farklı görüşlerin serbest olarak dile getirilebildiği, tartışılabildiği sağlıklı toplumların temeli, ifade hürriyeti ve basın özgürlüğüdür ancak doğru, eksiksiz, tarafsız haber verme, özel hayata ve kişilik haklarına saygı bu özgürlüklerin korunması bakımından basınımıza düşen önemli yükümlülüklerdir. Ülkemizde özgürlüklerin gelişmesi ve demokratik hukuk devleti anlayışının tam olarak yerleşmesi hedefine ulaşmada katkı yapmaya devam edecektir.

Basın mensuplarımız; yaşadığımız bölge hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması, yapılan hizmetlerin ve yaşanan problemlerin doğru ve tarafsız bir şekilde halka yansıtılması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedirler. Gece gündüz demeden zor şartlar altında özveri ile çalışmaları takdire şayandır. Meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı; toplumun basına duyduğu güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinin de önüne geçecektir. 

Basın etiği ve meslek ilkeleri çerçevesinde; kamuoyunun doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirilmesi için mesai mefhumu gözetmeksizin fedakârca çalışan tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum.