GMDK Başkanı Aydın, Büyükelçiler Suçüstü Yakalanmıştır

GMDK Başkanı Aydın, Büyükelçiler Suçüstü Yakalanmıştır

AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın; Osman Kavala'nın serbest bırakılması için ortak bildiri yayımlayan 10 Avrupa ülkesinin büyükelçileri ne tepki gösterdi. 

 

GMDK Başkanı Aydın; Osman Kavala’nın, benzeri örgütlerin, kişilerin ve kurumların, Türkiye aleyhtarlığı yapanların nereden beslendiğinin kanıtı ve suç üstü yakalanmış halidir. Yayınlanan bildirinin tamamen organize olarak bir araya gelmiş, demokrasiden dem vuran, insan haklarından dem varanlarının tam bağımsız Ülkemizin yargısına talimat verebileceklerini sanma hadsizliğini sergilemişlerdir.

Anayasamız 138 maddesi nettir. Anayasamız derki, Görülen bir dava ile ilgili hiç bir kurum, kişi, merci yada herhangi bir organ telkinde bulunamaz görüş bildiremez diyor. Hani yargı bağımsızlığı, hani demokrasi, hani insan hakları, tam bağımsızlığı ve demokrasiyi dinamitleyen, tam bağımsız yargıyı dinamitleyen bir açıklama. Kendilerine gelince demokrasi, kendilerine gelince hukuk devleti, ama işlerine gelmediği zaman, kendi beslemelerinin kendi taşeronlarının arkasında durarak böyle bir bildiri yayınlama cüretinde bulunmuşlardır. GMDK Başkanı Aydın; Bu bildiriye imza atanların hali ortadadır. Talepleri beklentileri ortadadır ve tam bir hadsizliktir.

Osman Kavala çok sevdikleri, çok önem atfeden birisi değil. Ama Türkiye’yi karıştırmak adına bir kişi olarak gördükleri için terör örgütleri başta olmak üzere onlar için önemli olan Türkiye karşıtlığına karşı nasıl kullanırızdır. Bu hadsiz bildiriye imza atan ülkeler şunu bilmelilerdir. Türkiye tam bağımsız ve güçlü bir devlettir. Dışarıdan hiç bir müdahaleye açık değildir. Yargımız bu müdahalenin hiç birini kabul etmez. Türk Yargısı kendi kararını anayasamıza ve anayasamızda belirtilen mevzuata göre karar vereceklerdir.dedi.