GMDK Başkanı Aydın; Tarihi Yatırımı İlimize Kazandırmak İçin Çalışıyoruz

GMDK Başkanı Aydın; Tarihi Yatırımı İlimize Kazandırmak İçin Çalışıyoruz

AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın TCDD Yolları Genel Müdürü Metin Akbaş’ı ziyaret etti. 

 

AK Parti GMDK Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet; “AK Parti iktidarının ilimize kazandıracağı en önemli eserlerden biri olacak olan Gölbaşı-Adıyaman-Kahta Demiryolu  projesinin en son geldiği noktayı ele alarak TCDD Yolları Genel Müdürü Metin Akbaş’la birlikte  istişarede bulunduk.

 

Milletvekili Ahmet Aydın; Gölbaşı, Adıyaman, Kahta Hızlı tren ETÜT proje yapım işi devam eden Hızlı Tren hattı 100 km uzunluğunda olup, şu anda sahada 9 adet sondaj makinası çalışıyor, sondaj arazi çalışmalarının Kasım 2021 sonunda bitirilmesi hedeflenmektedir. İnşallah projenin tamamınıda Haziran 2022’de bitirmeyi hedefliyoruz. Hızlı tren projesinin Faaliyete geçmesi ile fonksiyonel bir şekilde hem yolcu hem de yük taşıma kapasitesine sahip olacaktır. Böylesi büyük ve tarihi yatırımı şehrimize kazandırmak için devam eden bütün süreçleri yakından takip ediyoruz. Gölbaşı ilçemizden Kahta ilçemize kadar gidecek olan hızlı tren ile Adıyaman’ımız ulaşım alanında büyük bir hizmete kavuşmuş olacak” diyen, Milletvekili Ahmet Aydın; İlimize yaptığımız yol projeleri ile Adıyaman’ımızı çıkmak sokak olmaktan kurtarıyoruz.
Kaynak: ADH

Yorum Yaz