Gölbaşı'nda Karantina Sessizliği Sürüyor

Gölbaşı'nda Karantina Sessizliği Sürüyor
Koronavirüs salgını nedeniyle vaka sayılarının artması üzerine karantina uygulaması başlatılan Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesi ikinci gününde de sessizliğini sürdürüyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Akdeniz bölgelerinin kesişim noktası olan 31 bin 600 nüfuslu ilçede karantina kararının ardından sessizlik hakim oldu.

 

Doğu Anadoluda Malatya, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Gaziantep ve Akdeniz Bölgesinde Kahramanmaraş'a komşu olan ve üç bölgenin kesiştiği noktada bulunan Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine bağlı Aşağı Karakuyu, Gedikli ve Yeşilova köylerinde bir süre önce koronavirüse rastlandı. Rahatsızlanan kişilerin kaldırıldıkları hastanelerde yapılan Kovid-19 testlerinin pozitif çıkması üzerine ilçedeki 3 köy İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındı. Ancak, son günlerde ilçe merkezinde de birbiri ardına koronavirüs vakalarına rastlandı. Hızlı yayılımın ardından dün olağanüstü toplanan Gölbaşı Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs tedbirleri kapsamında ilçenin karantinaya alınmasına karar verdi.

 

-İLÇEDEN ÇIKMAK İSTEYENLER ENGELLENDİ

 

Kararın ardından ilk dakikalarında Gölbaşı'na giriş ve çıkışlar kapatıldı. İlçenin Gaziantep, Malatya ve Kahramanmaraş ile Adıyaman'a ulaşımın sağlandığı yollarda polis ekiplerince kontrol noktaları oluşturuldu. İlçeye girişlere zaruri haller dışında izin vermeyen güvenlik güçleri, ilçeden çıkmak isteyenlere de karantina uygulaması nedeniyle engel oldu.

 

-MASKE VE ELDİVEN KULLANIMINA DİKKAT EDİLİYOR

 

İkinci gününde karantina ile uyanan Gölbaşı'nda ise sokaklar sessiz kaldı. Karantina kararının belediye hoparlörleri ile polis araçlarından yapılan anonslar ile duyurulmasının ardından bugün, sokaklarda zorunlu olarak dışarı çıkması gerekenler dışında kimse gözükmedi. Sokakların sessizleştiği ilçede, fırın, market, eczane gibi işletmeler dışındaki işyerlerinin kapalı olduğu, dışarı çıkan kişilerin de maske ve eldiven takarak kişisel tedbirlere dikkat ettiği görüldü.

Yorum Yaz