Müdür Yardımcısı Ayaz’ın Çalışmaları İle 11Bin Kitap Toplandı

Müdür Yardımcısı Ayaz’ın Çalışmaları İle 11Bin Kitap Toplandı

Adıyaman Ticaret ve Mesleki Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Fadime Ayaz’ın özverili çalışmaları ile kitap toplama kampanyasına büyük destek

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür Bakanlığı tarafından ortaklaşa hazırlanan; öğrencilerin ders saatleri dışında kalan vakitlerini okuyarak, araştırarak, kendilerini geliştirerek değerlendirmelerine katkı sunacak "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında İlimiz genelinde sürdürülen hazırlık çalışmaları tamamlandı.

 

Kitap toplama kampanyalarından biri olan mesleki eğitim merkezi programına kayıtlı çırak öğrencileri istihdam eden işletmelere yönelik başlatılan “İş Dünyası, Okul Kütüphanelerini Kitapla Dolduruyor” kampanyası kapsamında Adıyaman Ticaret ve Mesleki Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Fadime Ayaz tarafından yürütülen çalışmayla çırak öğrencilerini istihdam eden özel sektör temsilcileri tarafından kampanyaya 11 bin kitap bağışı yapıldı.

 

Özel sektör temsilcileri tarafından bağışlanan kitapların teslim töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı: “Çocukların hayal gücünü, yaratıcılığını, sorun çözme yetilerini geliştirmek amacıyla düzenlediğimiz kampanya kapsamında bizleri destekleyen özel sektör temsilcileri sayesinde çok kısa süre içerisinde 11 bin kitabın bağışlanmasında özveriyle çalışan okulumuz müdür yardımcılarından Fadime Ayaz başta olmak üzere okul idaresine ve sektör temsilcilerimize teşekkür ederim. Kitap okumanın öğrencilerimizi her yönden geliştiren bir alışkanlık olmasının yanında, teknolojinin olumsuz etkilerinden de koruyacağını düşünerek okullarımızın kütüphanelerini zenginleştirmeye devam edeceğiz. Yapılan bağışlarla birlikte İlimizde okul kütüphanelerimizdeki sayımızı çok kısa süre içerisinde 458 binden 1 milyon 226 bine çıkardık. İlimizde öğrenci başına düşen kitap sayısını da 2.8’den 7.8’e çıkarttık. Kitap toplama kampanyamız devam etmektedir. Ayrıca 60 bin öğrencimizin katıldığı kitap okuma kampanyamızda devam ediyor.” İfadelerini kullandı.

Yorumlar
Barış yanık

Tebrikler sayın müdürem emeyinize sağlık

Barış yanık

07 Nisan 2022 07:42

Yorum Yaz