İBB Başkanı İmamoğlu Adıyaman'da

İBB Başkanı İmamoğlu Adıyaman'da
İBB Başkanı İmamoğlu Adıyaman'da

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Biliniz ki; kapımızı kim çalarsa kim destek isterse başımızın üstünde yeri var. Birileri gibi değil biz bakmayız o partiliymiş bu partiliymiş bakmayız. Çünkü biz şunu biliyoruz. Benim makamım da milletin. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de milletin. O bildiğiniz bütün makamlar milletin. O makamlar sizin. Ben elbette ki; kapımızı çalan başka belediyelerde olsun kesinlikle başımızın üstünde yeri var “ dedi.

 

Haziran 2019'dan seçimlerinde Malatya ve Gölbaşı ilçesini ziyaret sözü veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Malatya temasların ardından sabah saatlerinde Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yılmaz'ı ziyaret etmek üzere ilçeye geldi.

 

Ziyarette Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Burak Sırrı Binzet, CHP Adıyaman İlçe Başkanı Hüseyin Buluş, Gölbaşı CHP İlçe Başkanı Emine Köseler, Besni CHP İlçe Başkanı Vakkas Açar, Kesmetepe Belde Belediye Başkanı Ali Yılmaz, Harmanlı Belde Belediye Başkanı Ahmet Değirmenci ve partililer karşıladı.

 

Başkan Binzet: İmamoğlu’nu ağırlamaktan onur duyduk

 

CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Burak Sırrı Binzet, yaptığı konuşmasında, İmamoğlu’nu ağırlamaktan onur duyduklarını belirterek, “Belediye seçimlerinden önce Ekrem Başkanım İstanbul'un umudu, direnişin umudu direnişin başarısı olan Ekrem başkan İskender başkana söz vermiş ziyaret edeceğim demişti. Kendilerini bugün burada ağırlamaktan onur duyuyoruz. Ama diyoruz ki yol üzerinden sadece Gölbaşı'na uğramakla olmaz Adıyaman'a sizi geniş ve büyük bir programa davet ediyoruz bu daveti de aleni olarak bütün Gölbaşılıların yanında yapıyoruz.

 

Başkan Köseler: İstanbul'da sevgi kazanacak dedik, barış kazanacak dedik, kardeşlik kazanacak dedik

 

Gölbaşı CHP İlçe Başkanı Emine Köseler de, “31 Mart yerel seçimlerinde aldığımız başarıyı sizlerin desteğiyle hep beraber İstanbul'da sevgi kazanacak dedik, barış kazanacak dedik, kardeşlik kazanacak dedik ve bu gün geldiğimiz nokta söylediğimiz her şey gerçekleşti sayın Ekrem İmamoğlu söz verdiği gibi bu gün sizlerle birlikte genel başkanımız söz verdiği gibi Ekrem İmamoğlu'yla yine beraberiz hepinize sevgiler saygılar sunuyorum.” dedi.

 

Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım da, “Uzaktan yakından gelen çiftçilerin yoğun olduğu bu dönemde köylerinden buralara gelerek bizleri onure eden tüm dostlarımız. Belediye başkanlarımız, il başkanım, İlçe başkanlarım, çok kıymetli örgütümün çok değerli yöneticileri, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz. Her birinizin önünde saygıyla eğiliyorum. Türkiye'ye tütünün bir ekmek kavgası olduğunu meclise gittiği günden bu güne bütün emeklerini Adıyaman için harcayan Adıyaman Milletvekilimiz Sayın Abdurrahman Tutdere, hoş geldiniz şeref verdiniz. Gündelik temizliğe giden kadınlarımıza umut olan restaurantlardaki kuryelerin umudu olan işçi emekçi dostu gece gündüz sırtı yatak yüzü görmeyen garip guraba için emek veren Malatya milletvekilimiz genel başkan yardımcımız Sayın Veli Ağbaba hoş geldiniz şeref verdiniz. Bizlere siyasette yeni bir yöntem yeni bir dil öğreten güler yüzüyle yumuşak diliyle çalışkanlığıyla becerisiyle bütün belediye başkanı arkadaşlarımıza bir yol çizen siyasette ülkemize yeni bir literatür getiren çok kıymetli ve çok önemli bir özelliği var, iki defa seçilerek belediye başkanı olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu ilçemize hoş geldiniz şeref verdiniz hepinize en derin selam saygılarımı sunuyorum.” dedi.

 

Genel Başkan Yardımcısı Veliağbaba: Adıyamanlılarında, Gölbaşılılarında vekiliyim

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise Malatya Milletvekili olmaktan gurur ve onur duyduğunu belirterek, “Adıyamanlılarında Gölbaşılılarında vekiliyim. “dedi.

 

“Gölbaşı'lının siyasi görüşü her ne olursa olsun benim kardeşimdir, canımdır ciğerimdir” diyen Veliağbaba, konuşmasında şunları ifade etti:

 

“İskender Yıldırım buraya aday olduğu zaman Allah yolunu açık etsin dedik ve ona bir kaç kez desteğe ve omuz vermeye geldim. Daha sonra da Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile geldik. Yine mecliste omuz omuza mücadele ettiğimiz sevgili Abdurrahman Tutdere, genel başkanımızı sıkıştırdı ve genel başkanımız burada bir söz verdi ve dedi ki; “İskender Yıldırım Belediyeyi kazanırsa İstanbul'da kazanacağından kuşku duymadığım Ekrem İmamoğlu'nu Gölbaşı'na getirteceğiz” dedi. Şimdi vekaleten beni yolladı ve kabul buyurun lütfen. Kemal Kılıçdaroğlu'nun hepinize selamları saygıları var. Deki ki; “İskender Yıldırıma söyleyin, Gölbaşılı kardeşlerimize söyleyin ne söz verdiysek tutacağız ve bundan sonra tutmaya da devam edeceğiz”. Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanı İskender Yıldırım'ın Gölbaşı'nı güzelleştirmesi için bu bölgenin ana yolunda olan batıyı doğuya bağlayan, Gölbaşı'nın güzelleşmesi için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız” dedi ve bizde üzerimize ne düşüyorsa yapmaya devam edeceğiz. İstanbul'da destan yazan, İstanbul'da baskıya rağmen, tahrike rağmen 16 milyon İstanbulluya AK Partili demeden, MHP'li demeden, HDP'li, CHP'li demeden, İYİ Partili demeden ayırmadan hizmet veren Ekrem İmamoğlu birazdan sizinle buluşacak ve bu onuru yaşıyoruz.”

 

İBB Başkanı İmamoğlu: Bu memleketin en doğusundan en batısına en güneyinden en kuzeyine her yurttaşımız eşittir

 

Gölbaşı Belediyesi Karaağaç Caddesi üzerinde otobüste vatandaşlara seslenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bugün Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanımızın misafiriyiz. Ama biliniz ki; kapımızı kim çalarsa kim destek isterse başımızın üstünde yeri var. Birileri gibi değil biz bakmayız o partiliymiş bu partiliymiş bakmayız. Çünkü biz şunu biliyoruz. Benim makamımda milletin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde milletin o bildiğiniz bütün makamlar milletin, o makamlar sizin, dolayısıyla ben elbette ki; kapımızı çalan başka belediyelerde olsun kesinlikle başımızın üstünde yeri var.” dedi.

 

Bu memleketin her insanını eşitlemek zorunda olduklarının altını çizen İmamoğlu, şöyle devam etti:

 

“Benim çocuklarım yaşama tutunup büyüyorsa iyi eğitim almak zorunda ona ona imkanı sağlamak zorundayız yeter mi? Yetmez. Hayata atılacak gencimiz iş bulacak okumuş, birikim yapmış işiyle hayata tutunacak, yuva kuracak geleceğini şekillendirecek, illa ona dayımı lazım? İlla ona torpil mi lazım? Yok liyakat kazanacak artık liyakat kazanacak. Benim çok yakın tanıdığım genç ile şuradan her han gibi bir genç kardeşimizin Ekrem İmamoğlu olarak söylüyorum şunu vicdanımda ve adaletimde tamamen eşittir. Ve bu memleketin en doğusundan en batısına en güneyinden en kuzeyine her yurttaşımız eşittir. Kim olursa olsun 84 milyon insanımızın kazanması için çalışacağız."

 

“Tütün yapmayı bilirim, bir tütünün çocuk gibi bakıldığını ve ürüne dönüştüğünü bilirim”

 

Tütüne 14 ay emek verildiğini belirten İBB Başkanı İmamoğlu, "Benim doğduğum köy 40 haneydi. 40 hane benim annem, babam büyüklerimde tütün yapardı tütün bende tütün çocuğuyum. Tütün yapmayı bilirim, emeği bilirim bir tütünün çocuk gibi bakıldığını ve ürüne dönüştüğünü bilirim 14 ay emek vardır onda Gölbaşı'nın topraklarında da tütün yetiştiği için dedim ki; o emeği bilirim ben o eldeki zifir kokusunu bilirim ben ekmeğe bulaşır ekmeği yerken bile tütünle yer gibi olursun. Emeğin hakkını bu millete vereceksin kardeşim." şeklinde konuştu.

 

“Yeter artık millet kazanacak diyoruz”

 

Türkiye'nin geleceği için sürecin neferleri olduğunu belirten İBB Başkanı İmamoğlu, kimse inanç üzerinden siyaset yapmamasını ve kendi çıkarları için değerleri kullanan inancı, başka değerleri, milli değerleri kullananlara kulak tıkamalarını istedi.

 

İnançlar üzerinden kimse oy devşiremeye kalkmamasını söyleyen İBB Başkanı İmamoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

 "Sakın aranıza nifak sokanlara inanmayın sakın birilerini kötüleyerek oy kazanmak isteyenlere aldırmayın, kulağınızı tıkayın kötü konuşanların sözleri sahibine ait olduğunu unutmayın yüzünüzü, bağrınızı, zihninizi güzel sözlere çevirin. Güzel dili dinleyin, projeleri dinleyin, iş üretenleri dinleyin iş yapmak isteyenleri engelleyenleri dinlemeyin. Onlara kulaklarınızı tıkayın. Kendi çıkarları için değerleri kullanan inancı, başka değerlerimizi, milli değerlerimizi kullananlara kulağınızı tıkayın. Hepimizin milli değerleri hepimizin, milli değerleri kimseye ait değil. Kimse inanç değerlerimiz üzerinden siyaset yapmaya oy devşirmeye kalkmasın onlara bakmayın yeni bir gelecek yeni bir süreç başlıyor. Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin büyük bir emek sarf ettiğini biliyorum Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanımızla büyük bir emek sabrettiğini Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde dostlarımızla başta millet ittifakı ama onun dışında bütün siyasi partileri katarak olgunlaştırmaya çalıştığı uzlaşı zeminini çok önemsiyoruz. Onlar muazzam bir süreç sorumluluğu önemsemişler Türkiye'nin geleceği için bizde bu sürecin neferleriyiz. Çünkü yeter artık millet kazanacak diyoruz bir avuç insan kazanmayacak millet kazanacak."

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, otobüs üzerinden hakla seslenmesinin ardından Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım'ı makamında ziyaret etti.

 

Başkan Yıldırım, İmamoğlu’na Adıyaman yöresine ait dokuma halı hediye etti.

 

 İBB Başkanı İmamoğlu, bir süre sohbetin ardından ilçeden ayrılarak Gaziantep'e hareket etti.

Yorum Yaz