İGC Başkanı Akbilek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlu Olsun

İGC Başkanı Akbilek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlu Olsun

İnternet Gazetecileri Cemiyeti (İGC) Başkanı Mehmet Cihan Akbilek, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

4 Ocak 1961’de kabul edilen basın çalışanlarına bazı haklar ve yasal güvenceler sağlayan “212 sayılı kanun” adlı düzenlemenin Resmî gazetede yayımlanışı nedeniyle 10 Ocak günü Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaktadır. 

 

Mesajında; kamuoyunun doğru bilgi almasının ancak özgür basın ile mümkün olduğuna dikkati çeken Başkan Akbilek, demokratik düzenin sağlıklı işlemesi için basının her anlamda özgür olması gerektiğini kaydetti.

 

"Basın toplumsal bilinç oluşmasını sağlayan, kurumlar ve halk arasında bilgi akışını sağlayan en önemli etkenlerden birisidir” diyen Başkan Akbilek mesajında şu ifadelere yer verdi: 

“Bir gazetecinin asli görevini yerine getirebilmesi; toplumun sesi olma işlevini yerine getirebilmesi için basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Özellikle doğru, ilkeli, tarafsız ve özel yaşama saygılı habercilik anlayışının benimsenmesi ve basın meslek ilkelerine bağlı kalınması saygınlık ve güvenilirlik için büyük önem taşımaktadır. 

İnternet Gazetecileri Cemiyeti (İGC) olarak içinde bulunduğumuz zor günlerde ve bu zor şartlarda basın etik ilkelerine bağlı, tarafsız ve doğru haberler üreterek halkımızın ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesine kurumumuza bağlı tüm yayın organlarımız ile birlikte dikkat ediyoruz. 

Başta cemiyetimiz bünyesindeki yayın organları ve ilimizde görev yapan gazeteci ve basın emekçilerine saygılarımı sunuyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günlerini kutluyorum"