İGC Vali Çuhadar ile Adıyaman’ı Konuştu

“Adıyaman İGC Soruyor Konuğumuz Cevaplıyor” programının bu haftaki konuğu Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar oldu. Vali Çuhadar, moderatörlüğünü Gazeteci-Yazar Yusuf Dündar'ın yaptığı programda İGC Başkanı Mehmet Cihan Akbilek, Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Çeliker, Ferit Binzet ve Burak Alkuş'un sorularını yanıtladı.

İGC yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulduğunu programda

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar Tarımdan, Eğitim'e, Turizm'den Gençlik Spora kadar birçok soruya açık yüreklilikle yanıt verdi.

 

"Tarımda Ürün Çeşitliliğini Artırıyoruz"

 

Adıyaman Valisi Çuhadar, Adıyaman'da Sulama Projesi kapsamında  Çetintepe, Koçali ve Gömukan başta olmak üzere  üç önemli barajın inşaatının devam ettiğini ve Kahta Büyükçay proje sininde son aşamaya geldiğini söyledi. Adıyaman'da ürün çeşitliliğini artırmak için çalıştıklarını belirten Vali Çuhadar, barajların bitmesi ile birlikte Adıyaman topraklarının yüzde sekseninin sulanabilir hale geleceğini ifade etti.

Bu sulama projelerinin hayata geçmesi ile birlikte ilimizde yetiştirilen Badem, Nar, Trabzon Hurması ve Üzüm üretiminde verimliliğimiz en az iki ürün artacaktır. Bu da Adıyaman ekonomisi, ne ve çiftçimize daha fazla gelir sağlayacaktır. Badem de Türkiye’de ekili alan olarak 1. Sıradayız, Trabzon hurmasında gölbaşı ilçemiz çok kısa bir zamanda ülkemizin ihtiyacını karşılayacak potansiyele gelecektir. Bunlarla ilgili kooperatifleşme ve tesisleşme noktasında gerekli adımlar atılmış ve bitirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor, bu ürünlerimizin yanında birde Nar’ımız ve bu konuda da gerçekten çokönemli yerdeyiz. Yurtdışına ihracat yapıyoruz. Bu konuda emeği geçenlere sizlerin aracılığı ile teşekkür ediyorum. Dedi.

 

"Adıyaman'da Pandemi Nedeniyle Kapanan Okulumuz Yok"

 

Pandemi ile ilgili soruyu da yanıtlayan Vali Çuhadar, Adıyaman'da Covid-19 nedeniyle kapalı okul olmadığını ve sıkı tedbirler aldıklarını belirtti. Adıyaman'da aşı oranının artırılması ile ilgili olarak bir Vali yardımcısının sadece bu iş ile İlgili olarak görevlendirildiğini Eğitimde hiçbir aksama söz konusu değildir ve okullar eğitime ara vermeden devam edecektir dedi.

 

"Barınma Sorunu Yaşayan Öğrencilerimiz Var ise Kapım Sonuna Kadar Açık"

 

Gençlik Spor alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Çuhadar, Adıyaman'da birçok spor branşında her türlü desteği sağladıklarını ve sporcu sayısının giderek arttığını söyledi. Adıyaman'da üniversitesi öğrencileri ile ilgili olarak yurt sorunun yaşanmadığını ve yurtlarda boş kapasitenin olduğunu belirten Çuhadar, yurt ile ilgili sorun yaşayan öğrencimiz var ise benim kapım açık gelebilir dedi.

 

"İki Önemli Festivali Düzenleyeceğiz"

 

Geçtigimiz günlerde yapılan Turizm Çalıştayı ile ilgili de gelen soruyu yanıtlayan Çuhadar, Adıyaman'da turizm ile ilgili olarak yapılacak olan çalışmaları yakından takip ettiğini ve düzenlenen turizm çalıştayı ile yol haritasının belirlenerek ciddi bir tanıtım atağının başlayacağını ve gelecek yıl Adıyaman’ın iki önemli festivale ev sahipliği yapılacağını söyleyen Çuhadar 2022 yılının Nemrut yılı olması için Milletvekillerimiz ‘inde bulunduğu bir heyet ile Turizm Bakanımız ile bir görüşme gerçekleştirdik. Bakanlığımızın bize söylediği şuan önümde üç il var Adıyaman bizim için öncelikli sırada dedi.

 

“Gerger'in Su Sorununu Çözmek İçin Gerekeni Yapıyoruz"

 

Gerger ilçemizin su sorunu ana sebeplerinden biri kuraklık biz Devlet olarak çok yakın bir sürede vatandaşımızın susuzluk sorununu çözüm noktasında gerek Milletvekillerimiz, gerek Devlet su işlerimiz gerekse Valiliğimiz yoğun bir çaba içerisindeyiz. İller bankası aracılığıyla bu sorununda çözüme kavuşturulacağının müjdesini Gergerli vatandaşlarımıza veriyoruz.

 

"OSB'nin Yaydığı Kötü Koku ile İlgili Sorun Giderilecek"

 

Adıyaman OSB'nin yarattığı koku nedeniyle OSB Başkanı ile görüştüğünü kaydeden Vali Çuhadar, konunun yakından takipçisi olduğunu ve kısa bir süre içerisinde bu sorununda çözüme kavuşturulması için gerekli çalışmaların OSB başkanlığınca yapıldığını ifade etti. OSB Başkanlığı ilgili bir firma ile anlaşarak çok kısa sürede çalışmalara başlayacak ümid ediyorum ki bu sorun kökten çözülecek ve vatandaşlarımız temiz hava soluyacak.

 

"Kolluk Kuvvetlerimiz Başarılı Operasyonlara İmza Atıyor"

 

Adıyaman'da güvenlik anlamında ciddi bir çalışmanın yürütüldüğünü ve kolluk kuvvetlerinin başarılı operasyonlarına imza attığını kaydeden Çuhadar, özellikle narkotik ekiplerinin uyuşturucuya geçit vermediğini ve bu konuda gençleri de uyararak bu kötü alışkanlıklardan kurtulmaları için ailelere önemli görevler düştüğünü ifade etti.

 

"İGC Adıyaman'a Farklı Bir Soluk Getirdi"

 

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar son olarak İGC Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı kutladı.

Yorum Yaz