İGC Yönetimi Merhum Gazetecileri Mezarları Başında Andı

İGC Yönetimi Merhum Gazetecileri Mezarları Başında Andı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile hayatını kaybeden gazeteciler, mezarları başında anıldı.

 

Adıyaman İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Mehmet Cihan Akbilek ve Yönetim Kurulu Üyeleri hayatını kaybeden meslek büyüklerinden İbrahim Halil Çeliker ve Fadıl Binzet’i mezarları başında saygı ile andı.

 

Başkan Akbilek; Vefa vurgusundan bulunarak, “Adıyaman basınına emek veren sembol isimleri, bizleri buraya getiren büyüklerimizi 10 Ocak Gazeteciler Gününü münasebetiyle mezarları başında anıyoruz. Eğer; bugün burada gazetecilik yapabiliyorsak, meslek faaliyetlerimizi sürdürebiliyorsak, meslek büyüklerimiz sayesindedir.”

 

Başkan Akbilek; Korona virüs salgınının ağır baskısı altında görev yapan meslektaşlarımızın ve çalıştıkları medya kuruluşlarının, halkın haber alma özgürlüğü adına bugüne kadar gösterdikleri fedakarca çabalara içtenlikle teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımız, canlarını, sağlıklarını riske ederek sahada haber uğruna özveriyle görevlerini yerine getirmekteler. İlimizin tanıtımında önemli bir rol üstlenen meslektaşlarımızın 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutluyor, hayatını kaybeden meslek büyüklerimizden İbrahim Halil Çeliker ve Fadıl Binzet’in de mekanlarının cennet olmasını diliyorum. Tümünden Allah razı olsun" dedi.