İYİ Parti Gölbaşı’nda 2’nci Olağan Kongresini Yaptı

İYİ Parti Gölbaşı’nda 2’nci Olağan Kongresini Yaptı
Adıyaman İYİ Parti Gölbaşı İlçe Başkanlığı 2. Olağan Kongresinde Seydullah İster, Gölbaşı İlçe Başkanı olarak seçildi.

Gölbaşı Belediyesi Konferans Salonunda yapılan kongrede Seydullah İster tek aday olarak katıldı.

 

Kongreye İYİ Parti Adıyaman İl Başkanı Kenan Doğan, Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, Adıyaman, Besni, Kahta, Samsat İYİ Parti teşkilatları, CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Emine Köseler ve partililer katıldı.

 

Kongreye tek aday olarak katılan İster yaptığı konuşmasında, Türkiye’nin kuruluşunda ve kurtuluşunda emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerini rahmet, minnet ve şükranla andığını ifade ederek, "Yakın zamanda ülkemizde Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere Cenabı Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu millet ne zaman dara düştüyse yine onun içinden çıkan kahramanlarla ayağa kalkmasını bilmiştir."diye konuştu.

 

Türkiye sevdasında cesur yüreklerle başlattıkları İYİ Parti harekatını, ülkenin yeniden düzlüğe yani parlamenter sistemin iyileştirilmiş haliyle Türkiye Cumhuriyeti’nin vazgeçilmez temel ilkelerine oturttuğu, içeride ve dışarıda tam bağımsız bir ülke konumuna getirilinceye kadar durmayacaklarının altını çizen İster, şöyle devam etti:

 

"Biz milli ve manevi değerler üzerinde ayağa kalkmayı temel ilke edinmişiz. Varlığı da, yokluğu da iyi biliriz. Çileyi de, cefayı da sonuna kadar yaşar, ahde vefanın namus olduğunu bilir ve yüreğimizde yaşarız. Sevdiklerimizi ve değerlerimizi mevkie, makama ve her türlü menfaatlerimize değişmeyiz. Selam olsun değerlerimizi yüreğinde yaşayanlara ve yaşatanlara. Hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlar ,yapacağımız kongremizin ilçemize, vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum, saygılar sunuyorum."

 

İYİ Parti Adıyaman İl Başkanı Kenan Doğan ise, ”Gün yeniden kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni kendi değerlerine dönüştürme günüdür. Gün bu değerleri bizlere sağlayan parlamentoyu güçlendirilmiş bir şekilde vatandaşın önüne yeniden sunma günüdür. Bir kişinin hayallerinden öte bir devletin nasıl yönetileceğini gösterme günüdür. Bu sebeple diyoruz ki, en küçükten en büyüğe vatandaş tarafından yönetilmek üzere bizlere teslim edilen belediyelerde en küçük bir yolsuzluğa müsaade etmeden, en küçük bir liyakatsiz adamı göreve getirmeden görev yapma günüdür. Göreceksiniz ki bu dört yılın sonunda bu millet yeniden en güçlü bir şekilde bizleri iktidara getirecek, bizde parlamenter demokratik sisteme yeniden dönüş yaparak bu milletin kuvvetler ayrılığına dayalı o yönetim sistemini özlemle beklediğini bildiğimiz için o yönetim sistemini yeniden tesis edeceğiz."dedi.

 

Doğan, kongrelerin hayırlı olmasını dileyerek, şunları kaydetti:

 

"Büyük kongremize hazırlık maksadında başlayan, birincisini Kahta ilçesinde ,ikincisini burada Gölbaşı ilçemizde yaptığımız, genel başkanımızın toy dediği, kongremizin Gölbaşı'na ,Adıyaman’a ve tüm milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Kongremizi şereflendirdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu kadar sıkıntılı süreçte bizimle birlikte olan, kendi ellerindeki imkanları bize kullandırmaktan hiç çekinmeyen Türkiye’nin her yerindeki Cumhuriyet Halk Partisi teşkilatlarına da huzurlarınızda teşekkür ediyorum, hepinize saygılarımı sunuyorum."

 

İYİ Parti Gölbaşı İlçe Başkanlığı 2'nci Olağan Kongresinde 94 kayıtlı delegeden 62 delege oy kullandı. Kongre sonunda Seydullah İster İYİ Parti Gölbaşı İlçe Başkanlığı'na seçildi.

Yorum Yaz