Jandarmadan 92 Bin 120 TL Koronavirüs Yasağı Cezası

Jandarmadan 92 Bin 120 TL Koronavirüs Yasağı Cezası
Adıyaman'da Jandarma Komutanlığınca koronavirüsle mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağını ihlal eden

Adıyaman'da Jandarma Komutanlığınca koronavirüsle mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağını ihlal eden 65 yaş üstü ve 20 yaş altı ile sosyal mesafe kuralına uymayanlara toplam 63 kişiye 92 bin 120 TL idari para cezası kesildi.

 

Adıyaman İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, son bir haftada yapılan denetimlerde  65 yaş ve üstü, 20 yaş ve altı ile kronik  rahatsızlıklara sahip vatandaşların ikametlerinden dışarı çıkmaları yasaklanan ve bu kapsamda yasaklara uymayan, 20 kişiye 13 bin 356 TL idari para cezası uygulandığı bildirildi.

 

Açıklamada, meydanlarda, sokak ve caddelerde sosyal mesafe kuralına uymayan 15 vatandaşa 47 bin 250 TL idari para cezası uygulandığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

 

"Bazı sokak ve mahallelerde alınan karantina tedbirlerine uymayan ve sosyal izolasyonu sağlanmasına aykırı davranan bir kişiye 3 bin 150 TL idari para cezası kesildi. İş yeri açılış ve kapanış saatleri ile ilgili yayımlanan genelgeler doğrultusunda ise 411 market ve büfe denetimi, 33 fırın denetimi gerçekleştirildi. Piknik, balık tutmak ve izinsiz seyahat etmek nedeniyle yayımlanan genelgeler doğrultusunda 25 kişi kontrol edilerek ve 27 bin 580 TL idari para cezası uygulandı.

 

Trafik birimlerimizce toplu taşıma araçlarında yüzde 50 doluluk oranı ve oturma düzeni standardına uymayan  2 araç şoförüne  784 TL idari para cezası kesildi. Adıyaman İl Jandarma Komutanlığının daimi ve geçici yol kontrol ve arama noktalarında izinsiz seyahatin önlenmesi salgın tehdidine karşı kovid-19 tedbirleri kapsamında toplam 27 bin 462 araç ve 44 bin 932 şahıs kontrol edildi."

Yorum Yaz