Kadın Girişimciler Sertifikalarını Aldı

Kadın Girişimciler Sertifikalarını Aldı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca yürütülen "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca yürütülen "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi" kapsamında, "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor"  programının Proje Pazarı ve Sertifika Dağıtım Töreni  TPAO Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.


Düzenlenen törene Adıyaman Vali Yardımcısı Onur KÖKÇÜ, çok sayıda kurum amiri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, kadın girişimci çiftçilerimizin yakınları ve çok sayıda misafir katıldı.


İl Müdürü Adil ALAN törende yaptığı açılış konuşmasında, "İlimizde Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor programı ile 50 kadın çiftçimize İŞKUR/KOSGEB işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı 72 saat 9 gün süreli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri verildi ve 48 Kadın çiftçimiz katılım belgesi almaya hak kazandı. Bu çalışma kapsamında eğitim alan kadın çiftçilerimizin her biri kendilerine özgü projeler hazırladı. Hazırlanan bu projeler oluşturulan il jürisi tarafından değerlendirildi ve dereceye giren ilk üç proje belirlendi. Kadın çiftçilerimiz büyük bir cesaret göstermişlerdir. Medeni cesaretlerini, emeklerini, azimlerini kutluyorum. Biliyoruz ki tarımsal üretimin her aşamasında kadınlarımızın emeği vardır ve aktif bir şekilde çalışmaktadırlar. Bu programla birlikte günlük hayatta yapmış oldukları işleri kendi adlarıyla, kendi projeleriyle tanıtma imkânı buldular. Yapılan tüm projeleri başarılı buluyoruz bizim için çok değerlidirler. Ancak 3 proje ilimizi temsil edecektir. 


Bakanlığımızın belirlemiş olduğu Temmuz 2016 döneminde programın uygulandığı diğer 9 ilin projeleriyle yarışacaktır. Bakanlığımız yarışma neticesinde projeleri hem ödüllendirecek hem de 30.000 hibe vererek hayata geçirilmesinde katkı sağlayacaktır. Ayrıca burada sergilenen ve koşulları uyan projelerimiz Genç Çiftçi Hibe Programı kapsamında da destek alacaklardır. Uygun hibe programları açıldığında diğer projelerimizi de destekleyeceğiz." dedi.  Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen başta Çalışma ve İş Kurumu, KOSGEB olmak üzere tüm kurum- kuruluş yetkililerine, çiftçilere ve mesai arkadaşlarına teşekkür ederek çiftçilerimize ve ilimize hayırlı olmasını diledi.


Dereceye giren proje sahibi kadın çiftçilere hediyeleri, proje eğitimi alan kadın çiftçilere de sertifikaları verildi. Törenin ardından protokol ve katılımcılar proje sergisini gezerek kadın çiftçilerden projeleri hakkında bilgiler aldılar. Protokol ve Kadın Çiftçilerin toplu fotoğraf çekiminin ardından tören sona erdi.

Yorum Yaz