Kuyumcuların gözü düğün salonlarında

Kuyumcuların gözü düğün salonlarında
Adıyaman Kuyumcular Derneği Başkanı Abubekir Ünal,"Virüs öncesinde yapılan düğünlerde 500 gram, 600 gram 1 kiloya yakın altın alınıyordu

Adıyaman Kuyumcular Derneği Başkanı Abubekir Ünal,"Virüs öncesinde yapılan düğünlerde 500 gram, 600 gram 1 kiloya yakın altın alınıyordu, şuan 40- 50 gr yada 150 gr civarında altın alınabiliyor"

 

Adıyaman Kuyumcular Derneği Başkanı Abubekir Ünal, koronavirüs salgını nedeniyle bir çok sektörde sıkıntı yaşadığını ve altın yatırımı yapmak isteyenler ise çekindiklerini belirtti.

 

Ünal, Perre Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, koronavirüs nedeniyle tüm sektörlerde olduğu gibi kuyumculuk sektöründe de durgunluğun son safhasında yaşandığını söyledi.

 

Ünal, düğün sezonlarında satılan altınları şimdi ise satamadıklarını vurgulayarak, " Virüsten dolayı bütün iş yerleri bütün sektörler durdu. Yani bizimkide haliyle durdu şuan biraz hareketlenme var ama eski dönemdeki düğün sezonlarında sattığımız altınları bu dönemde satamadık. Satamıyoruz daha doğrusu yani vatandaşlar biraz hem bu hastalıkla ilgili hem psikolojik olarak sıkıntı oluyor. Şu anda durgunluk son safhada diyebilirim."dedi.

 

-"Yatırımcılar  çekingen"

 

Başkan Ünal, düğün salonlarının açılması ile altın satışlarının da artacağını düşündüklerini belirterek, şunları kaydetti:

 

"Zaten önerimiz şu gerçekten yani bütün halk kendi imkanlarıyla işte eskiden dediğimiz gibi 500 gram, 600 gram 1 kiloya yakın altın alınıyordu bir gelin bir damat için, şuan 40 gr 50 gr bilemedin 150 gr civarında bir altın alışları oluyor. Yani piyasada para olmadığı için birazda bu virüsle ilgili millet tedirgin yatırım yapmak isteyen çekingenlik hissediyor. O yüzden yani şuan durgun ama inşallah düğün sezonları falan başladı düğün salonları açılırsa iyi olur diye düşünüyorum."

 

-"Karambole gidiyoruz altın daha da yükselir gibi "

 

Altında, dövizde bir belirsizlik olduğunu belirten Başkan Ünal, "Genelde bu 4 aydır devletin darphanesinde piyasaya altın sürülmüyordu ama bu aşağı yukarı 2 haftadır sürülüyor devletin darphanesinde biraz rahatlama hissediyoruz ama şu var gerçekten bir belirsizlik var yani dövizde altında neler olacağını kimse kestiremiyor ama karambole gidiyoruz altın daha da yükselir gibi gözüküyor."ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz