Milletvekili Aydın: Muhalefet Ülkenin Geleceğini Düşünmüyor

Milletvekili Aydın: Muhalefet Ülkenin Geleceğini Düşünmüyor

AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, ”AK Parti ile birlikte Türkiye'nin sosyal devlet olduğunu hepimiz gördük.” dedi.

 

Milletvekili Aydın, yaptığı açıklamada, Adıyaman ve ülke gündemine ve yapılan hizmetlere yönelik açıklamada bulundu.

 

“Gölbaşı Adıyaman ve Kahta üzeri 97 km’lik bir demiryolu planladık”

 

“Adıyaman'ı kör nokta çıkmaz sokak olmaktan çıkardık” diyen Aydın, şunları kaydetti:

 

“Yol medeniyettir. Bunun farkındayız.  Bu anlamda Adıyaman'ı kör nokta çıkmaz sokak olmaktan çıkardık. Bir taraftan Nisisipi Köprüsü ile Diyarbakır Şanlıurfa bağlantımız, öbür taraftan diğer bütün çevre illerle bölünmüş yol bağlantısı, bu Adıyaman' ı çok daha rahatlattı. Çelikhan Malatya yolunu biz yaptık. Çelikhan'dan Malatya'ya 20-25 dakikada varılıyor. Çelikhan Adıyaman arası da heyelan bölgesidir. Şu anda burası 55 km’dir. Bunu projelendirdik, bizim yeni projemize göre bu yol 16 km kısalacak. Yeni yolla birlikte baktığımızda Adıyaman Malatya 90 km’nin altına düşüyor. Adıyaman Çelikhan arası maliyetli bir yol. Kolay bir yol değil ama bu yolun projesi hazır. Bizim önceliklerimiz arasındadır. Gerger yolu gecikmiş bir yoldur. İhale süreçleri bazen uzayabiliyor. Biz bununla ilgileniyoruz. Kısa zamanda bu yola başlanacaktır. Her gerçek hayalle başlar. Biz ortaya büyük bir hedef koyduk ve hızlı tren olsun istedik. Bununla ilgili projemiz devam ediyor. Gölbaşı Adıyaman ve Kahta üzeri 97 km’lik bir demiryolu planladık. Bunun 45 km’si tünel olacak. Bu çok maliyetli bir çalışmadır. Büyük düşünüyoruz ve Adıyaman için bir vizyon geliştirdik. Muhalefet ülkenin vizyonunu, geleceğini düşünmüyor.”

 

“Meyve veren ağaç taşlanır”

 

Adıyaman için yaptığı hizmetlerin karşılığında vatandaşların duasının yettiğini ifade eden Aydın, “Meyve veren ağaç taşlanır. Bazen hak etmediğimiz sitemler almak bizleri üzer. Ben çok uğraş veriyorum ve bu uğurda ailemi eşimi dostumu ihmal ediyorum. Amacım daha çok insana ulaşabilmek, daha faydalı işler yapabilmek. Siyaseten beni kendisine rakip görebilen olabilir bu ayrı bir şey. Ben vicdanımla baş başa kaldığımda çok rahatım. Adıyaman için yapılan hizmetlerde vatandaşların hayır duası bana yetiyor. Makamlar geçicidir, imtihandır.  Allah bana burayı nasip ettiği için ben buradayım ve bir imtihandayım. Ben bu koltuğa değer katabiliyorsam bu bana yeter. Allah'a  bana bu insanlara hizmet etmeyi nasip ettiği için şükrediyorum. Ben vatandaşa hesap veriyorum ama her şeyden önce Allah'a hesap veriyorum. Ahiretin hesabı var. Bir kuruşun dahi hesabını vereceğimizi biliyorum. Hatalarım günahım vardır ama bilerek ve isteyerek olmamıştır. Hırslı bir adam değilim ama çalışkan bir adamım.” dedi.

Ahmet Aydın, “Sayın Cumhurbaşkanı'mız bu kadar çalışıyorsa günde 4-5 saatlik uykuyla geziyorsa insanların derdi için dertlenip gayret ediyorsa, biz de O'nun yol arkadaşıysak, O'na ayak bağı olmamamız, hızını düşürmememiz, O'na ayak uydurmamız lazım. Bizim O'nun elini güçlendirmemiz lazım. Ciddi anlamda gayret eden bürokratlarımız var. Bu dönem Adıyaman şanslı. Uyumlu 4 tane milletvekili arkadaşımız var. Muhalefet vekiliyle de zaman zaman istişare ediyoruz, bir araya geliyoruz. İl ve ilçe başkanlarımız, kadın kolları, gençlik  kolları, belediye başkanları... Biz bu dönem çok güzel uyumlu bir ekip olduk, Hepsine teşekkür ediyorum. “ifadesini kullandı.

 

“Gıda İhtisas OSB planı için talimat verildi”

 

Adıyaman’ın tarımla birlikte sanayileşmeye çalışan bir şehir olduğunun altını çizen Aydın, açıklamasını şöyle sürdürdü:

 

“Adıyaman'da 2003 başlarında 1 OSB vardı ve çalışan 825 kişi vardı. Şu anda ise  5 OSB var ve çalışan sayı 20 bin kişiye yakın. Biz bunu katlamanın hedefi içindeyiz. Şu anda Adıyaman Merkez OSB dolmuş durumda. Besni birinci etabı doldu, Gölbaşı ikinci etabın ihalesini yaptı, Kahta ikinci etaba başlıyor, merkezin de 40, 50 parsel yeni kamulaştırma alanına başlıyoruz. Şu anda 6. Bölge Teşviklerinde sadece OSB de yatırım yapmak yetmiyor. Sincik'te, Gerger'de ya da  Adıyaman'da OSB de değil gidip  kendi bağında bahçende yatırım yapsan dahi 6. Bölge teşviklerinden faydalanabiliyorsunuz. Daha önceki yatırımlarda önceki teşviklerden zaten istifade etmiştik.

 

Gönül hepsi olsun ister ama teşvik etmek demek yeni yatırımı teşvik etmek demek. Geçenlerde OSB de bir toplantı yaptık. Türkiye'de böyle bir kampanya yokken Adıyaman bir kampanya başlattı. Sayın Vali'mizden, İş-Kur Müdürü'müzden ve destek olan bütün yatırımcılarımızdan Allah razı olsun. 2825 ek istihdam sözü verildi. Adıyaman bunu başardı. Geçen hafta toplantı yapıldı, taahhütler alındı, ilan edildi. Yeni ve büyük bir OSB de ileride düşünüyoruz. Bir de Gıda İhtisas OSB planı var. Bizim çadır kentin orası yaklaşık 700 dönümlük bir alan. Bunun 500 dönümlük alanı üzerine Çadırken kurulu. Bunun alt yapısı, üst yapısı, elektriği, idari binası hepsi var. Burası boş. Yetkililerle de görüşüldü. İçişleri Bakanı'mızla görüştüm ve talimatı verildi. Gıdaya ilişkin yatırımların toparlanacağı, üretim ve paketleme yapılacağı bir yer olacak.”

 

“CHP’li belediyelerin olduğu yerde kaos çıkıyor”

 

Aydın CHP’li belediyelerin olduğu yerde kaos çıktığını vurgulayarak, “Çöpünü toplayamıyor, suyunu getiremiyor. Cumhurbaşkanı'mız Haliç'i yüzülecek hale getirmişti şimdi Haliç ne halde. Bu kadar kısa sürede Ankara, İstanbul ne hale geldi. İzmir'de ufak bir yağışta trafik berbat bir hale geliyor, su basmaları artıyor. İstanbul'da temel atmama töreni yapılıyor. Kaos olmaması için musluk açılışları yapılıyor. Biz Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Belediyeciliğini de biliyoruz. Ana muhalefetin maalesef çok garipsediğim yönleri var. Farklı partileriz iktidar olmak için gayret edecek, iktidarı eleştirecek ama ben CHP'de iktidar olabilecek bir durum göremiyorum. Sadece AK Parti'nin yaptıklarını yok saymakla, Türkiye karşıtlarıyla bir araya gelmekle bu iş olmaz. Türkiye için hedef koymanız gerekir. Böyle bir siyaset mümkün değildir.” dedi.

 

“Pandemi zor bir süreç”

 

Türkiye’nin pandemi sürecini en iyi yöneten ülkelerin başında geldiğine işaret eden Aydın, “Pandemi zor bir süreç. Bu süreçte iflas bayrağını çeken ülkeler de gördük. İnsana verilen değerin pek çok yerde ne kadar aşağı düştüğünü de gördük. Türkiye bu süreci en iyi yöneten ülkelerin başında geliyor. Bir taraftan üretim devam ederken diğer taraftan sağlıkla ilgili alt yapı çok güçlü. 60 milyona yakın bir sosyal koruma kalkanı var. Her alanda ciddi destekler sağlandı ve sağlanmaya devam ediyor. Zaten AK Parti ile birlikte Türkiye'nin sosyal devlet olduğunu hepimiz gördük. Geçmişte engellilerle ilgili bir yasamız bile yoktu. Bunlar insani vecibelerdir.” diye konuştu.

 

“Adıyaman Spor bizim gururumuz”

 

Adıyaman Spor ve Kahtaspor'u tebrik eden Aydın, “Adıyaman Spor bizim gururumuz. Zorlu bir ligde mücadele etti ve şampiyon oldu. 2. lig çok daha zorlu bir lig. Kahtaspor da aynı şekilde yerini korudu. Onların imkanları çok daha azdı buna rağmen yerini koruyabildi. Stadyumdan ziyade tesis ihtiyacı var. Antrenman yapabilecekleri, konaklayabilecekleri bir tesise ihtiyaçları var. Biz bunu Valimiz ve Belediye Başkanı'mızla birkaç kez görüştük. Bu işleri somutlaştırmadan açıklamıyoruz. Bu konu ile ilgili bizim de kendi çalışmalarımız var. Netlik kazandıktan sonra sizlerle paylaşabiliriz.” dedi.

 

“Mağdur olan öğrencilerden özür dileriz”

 

Milletvekili Aydın, son olarak eğitime yönelik yaptığı açıklamasında, Adıyaman genç nüfusu yoğun olan bir ilimiz. Adıyaman'da 2002 'de 139 bin öğrenci vardı. Şu anda 170 bin öğrenci sayımız var. Burada 3 bin 555 derslik vardı, şimdi 7 binin üstünde derslik  sayımız var. Öğretmen sayımız 5 binlerdeydi, şimdi 12 bin sınırına yaklaştı. Yani bu şehirde bir öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 27 iken şimdi 13 ile 14 arası değişiyor. Derslik başına düşen öğrenci sayısı bu şehirde 41 civarıydı. Şu anda 21’lere düştü. Şu dönemde ise kırsalda internet altyapısıyla ilgili sorun olan yerler var ama buralara gezici servisler koyuldu. Bir anda bütün dünyada bu sıkıntılar yaşandı, Adıyaman'da da internetin olmadığı yerler var. Bunu en aza indirmek için çalışmalar yapıldı. Ulaştırma Bakanı'mızla birlikte bunları çözmeye çalışıyoruz. Tablet ve bilgisayarlar dağıtıldı. Şu anda da mağdur öğrenci olabilir. Onlardan da özür dileriz.” şeklinde ifade etti.

Yorum Yaz