Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Adıyaman’da

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Adıyaman’da
Adıyaman'ın Besni ilçesinde 21'nci Besni Eğitim Bayramına katılmak üzere gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ilk olarak Adıyaman Valiliğini ziyaret etti.

Adıyaman'ın Besni ilçesinde 21'nci Besni Eğitim Bayramına katılmak üzere gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ilk olarak Adıyaman Valiliğini ziyaret etti.

 

Besni ilçesinde 21'nci Besni Eğitim Bayramına katılmak üzere gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u Havaalanında Vali Aykut Pekmez, Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın, Halil Fırat, Muhammed Fatih Toprak, Yakup Taş, Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Mehmet Turgut, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, siyasi parti ve STK temsilcileri karşıladı.

 

Bakan Selçuk, ilk olarak Adıyaman Valiliğini ziyaret ederek şeref defterini imzaladı. Burada Vali Aykut Pekmez'den bilgi alan Bakan Selçuk'a Adıyaman'ın yöresel el dokuma halısı hediye edildi.

 

Gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Selçuk," Bugün Adıyaman ziyaretimizle beraber Adıyaman’ın Eğitim sistemini gözden geçirmek, Adıyaman’da ki; temel ihtiyaçları bir şekilde konuşma fırsatımız olacak."dedi.

 

Dün İstanbul'da yaşanan 5.8 şiddetindeki deprem verileri için hazırlıkların devam ettiğini ve son verileri hazırlayıp kamuoyuna paylaşacaklarını belirten Bakan Selçuk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

"Bu arada Adıyaman’daki eğitim faaliyetlerine katılıp okul yöneticilerimiz, eğitim yöneticilerimiz ihtiyaçları konusunda değerlendirmelerde bulunacağız. Hayırsever ve iş adamlarımızla Adıyaman’ın temsilcisi olan Sivil Toplum Kuruluşlarımızla, belli bir çalışma ve toplantı da yapacağız. Bu vesile ile Adıyaman’ı daha yakından izlemek, Adıyaman’ın göstergelerini dikkate almak değerlendirmek, ihtiyaçlarının kısa uzun vadede ki; temini konusunda, neler yapabileceğimiz tartışma konusu olacak. Bu tür konularda yakın çalışmak, görüş alışverişinde bulunmak son derece etkili sonuçlar veriyor. Bu anlamda ben Adıyaman gibi güzel bir şehrimizin gelecek vaat edecek bir şehrimizin eğitim sistemimizi ne kadar önemsediğimizi, eğitimin kalitesinin artması ile beraber Adıyaman’ın da gelişmesine ne tür katkılar sağlayacağımızı burada ifade etmek isterim. Buradaki problem ve ihtiyaçlar ile birebir ilgileneceğimizde ifade etmek isterim.İstanbul için bir hazırlığımız var son verileri de alıp kamuoyuna paylaşacağız."

 

Bakan Selçuk'un açıklamasının ardından Besni ilçesinde 21'nci Besni Eğitim Bayramına katılmak üzere ayrıldı.

Yorum Yaz