MSK Başkanı Aydın; Bu İttifak Devam Etmez

MSK Başkanı Aydın; Bu İttifak Devam Etmez

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Tvnet kanalında Cüneyit Özdemir’in Sunduğu Haber Merkezi programında ülke gündemini değerlendirdi.

 

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın açıklamasında; Millet İttifakı’nın Ülke yönetimi konusunda ortak bir planlarının, eylemlerinin ve ülkeyi dert edinilen bir siyasetlerinin olmadığı çok açık ortada. 

 

Zoraki bir araya getirilmiş, bir anlamda bir başka irade tarafından, işte Cumhur İttifakı’nı ortadan kaldırmanın, Recep Tayyip Erdoğan'ı yenebilmenin yolu olarak zorlama ile bir araya getirilmiş bir ittifak görüntüsü var.  

 

Hatırlayın ABD Başkanı Baydın; Tayyip Erdoğan’ı ve Cumhur İttifak’ını yenebilmenin yolu muhalefeti güçlendirmek ten geçiyor demişti. Bu sebepten sırtlarını dayadıkları ağabeyleri tarafından Cumhuriyet Halk Partisinin başı çektiği İyi Parti ve HDP’nin de görünür görünmez desteği ile beraber bir ittifak oluşturulma gayreti var. Aslında temel politikalarda da bir birliktelik göremiyorsunuz. 

 

ADAYLIK SÜRECİNDE KİMİN ADAY OLACAĞI NOKTASINDA DA FARKLI SESLER GELİYOR

 

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için hem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, hem de Ankara Büyükşehir Belediye başkanının adaylık konusunda istekli ve arzulu olduklarını görüyoruz.

 

İyi Parti Lideri Meral Akşener’in de tavrının kimden yana olduğu belli.

 

CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçtaroğlu diyelim ki aday oldu, Bundan sonraki süreçte Türkiye için ön görünüz, Türkiye'nin ve bu coğrafyanın birtakım meseleleri sorunlar var, bu sorunlar konusunda sizin çözüm önerileriniz nedir. İktidar olursalar neler yapacaklarına dair tamamen bir muamma var.

 

Suni gündemlerle, yalanlarla, iftiralarla, algılarla bir şekilde siyaset yapmaya çalışıyorlar dolayısıyla bu ittifakın bu şekilde devam edebilmesi çok kolay görünmüyor.

Millet ittifakı içerisindeki partilerin belli meseleler karşısında bile bir ayrışma içinde olduklarını görebiliyoruz. En son tezkere olayında bir taraftan sözde PKK sözcülerinin de övgüsünü alan Kılıçdaroğlu ve CHP’nin Tezkereye hayır demesi, buna karşılık İYİ Parti'nin tavrı ve benzeri diğer pek çok hadiselerde bunların politika temelinde de birbirinden ayrıştığı ortada. Yine aynı ayrışmanın Cumhurbaşkanlığına adaylık süreci ve seçim süreci yaklaştığında çok ciddi manada derinleşeceğini göreceğiz. 

Cumhur İttifakı’na baktığınızda bir birliktelik var. Milli ve yerli bir refleks taşıyan gerçekten Cumhur ittifakı ile bu ülkenin çok iyi yönetilebileceği hem tavanda hem de tabanda biliniyor. Millet İttifakında bunu görme şansınız yok, tavanda çatlak olduğu gibi tabanda da bir araya gelemeyecek olanların zorla bir araya getirilmesi çok da kolay olmayacaktır. 

Bu ülke için bir vizyonu olmayan, bir projesi olmayan, öngörüsü olmayan, her biri kendi içinde parçalı bir şekilde bir arada durmaya çalışan bir ittifak var.

Bilerek isteyerek Ülkenin ve Milletin temel problemlerini çözme iradesi ile bir araya gelen ittifakın ötesinde zorla bir araya getirilmek istenen ve dışarıdan da bir şekilde destek alabileceğini düşünen yamalı bohçaya dönmüş bu İttifak’ın çok uzun sürmeyeceğini düşünüyorum.

Yorum Yaz